Les condicions meteorològiques milloren respecte a dimarts

Es preveuen ratxes de vent semblants a les d'ahir de vesprada, però bufarà de llevant.

Columna de fum originada per l'incendi de Llutxent vist des de Fontanars dels Alforins
Columna de fum originada per l'incendi de Llutxent vist des de Fontanars dels Alforins / Iolanda Torró

Les condicions meteorològiques no són tan desfavorables com les de dimarts a la zona de l'incendi. De fet, la temperatura cap a les 14:00 hores fregava els 30 °C, amb una humitat ambiental superior al 60%. Aquesta vesprada s'esperen ratxes de llevant d'entre 30 a 40 km/h. No està previst que entre el vent del sud, un vent que arriba recalfat i sec a la zona i que actua d'atiador de les flames.

A poqueta nit, el vent podria canviar de direcció de forma sobtada per l'arribada de les tronades que es formen a l'interior, però no s'esperen ratxes de vent tan fortes com les de dimarts, quan els vents assoliren una força de 60 km/h dia. I no es descarta que aquestes tronades deixen algun ruixat dèbil, tal com va passar ahir, quan a Llutxent es va recollir 1 l/m².

Aquesta pròxima nit i matinada el vent s'encalmarà i demà de vesprada tornarà a entrar el llevant amb ratxes moderades. Per tant, dijous de vesprada les condicions tornaran a empitjorar i a més, la temperatura remuntarà. Però, atenció perquè demà a última hora, el vent girarà a nord-est i podria començar a ploure. Unes precipitacions que de cara a divendres seran abundants al sud de València, amb un descens molt notable de la temperatura.

Imatge de l'incendi des de Bocairent / Blai Vanyó

També et pot interessar

stats