21.01.2022 | El rall diari
Hui en 'El rall' ens hem centrat en la figura del metge, editor, erudit i bibliòfil d'Alaquàs Faustí Barberà, gràcies a la tasca realitzada per l'historiador Santiago Ferrandis i el seu llibre sobre la figura d'aquest alaquaser. 'Faustí Barberà. Els orígens del valencianisme polític' va rebre el Premi d'Investigació de l'Horta Sud 2020 i vorà la llum d'ací a pocs dies.
La música clàssica també ha sigut hui una de les nostres protagonistes. El director de l'espai “El musiquer”, Zequi Castellano, ens ha acostat, a més de les efemèrides musicals de la setmana, la figura del compositor Miquel Asins.
Després, amb les companyes i companys de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes, hem descobert algunes propostes d'oci ben variades que ens han arribat des de cada punt del territori.
Una altra cita que no ens hem volgut perdre és la que tindrà lloc aquesta vesprada al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Allí s'estrena l'espectacle “Parlant de dones” de Multilingus teatre. Els detalls els hem descobert amb els artífexs d'aquest concert tertúlia.
Per a tancar la primera hora hem parlat d’una proposta plena de llums, ombres i colors. Aquesta vesprada comença la setena edició del Festival Il·luminAr-te de Sagunt, l'única mostra de teatre d'ombres de l'Estat.
En la segona part ens ha arribat, des de Ràdio Godella, el repàs de l'actualitat de l'audiovisual valencià gràcies als companys de “Cinestèsia”. Pablo Plaza i Lluís Campello ens han parlat hui dels Goya, d'un rodatge que s'està fent aquests dies a Petrer i del paper de l'edifici Muralla Roja de Calp en l'audiovisual.
I hem tancat la setmana amb l'espai que ens acosta el col·laborador Salva Gómez. Amb ell hem descobert com "Sona Benetússer" per al compositor i director Isidro Martínez.