16.03.2022 | El rall

79 min.
tp

Unes 800 comissions comparteixen l'alegria d’estos dies i celebren els rituals de la festa del foc des de Benicarló fins a Benidorm, passant per Alzira, la ciutat amb més falles, trenta-cinc, després de València. En 'El Rall' els hem contat les singularitats de la festa més allà del cap i casal, i per què és important per a la vertebració del territori. I és per això que hem parlat amb Rubén Tello i Manu Muñoz, dos membres de l'Associació d’Estudis Fallers. Tots dos han sigut fallers de tota la vida; primer als seus llocs de naixement, Carcaixent i Dénia, i més tard van passar a formar part de diferents comissions de València. Ens hem posat ''A la marxeta'' amb Clara Laguarda i els sons valencians que ens parlen de la vida, del dia a dia, de les connexions i, hui, especialment, de les Falles, com no podia ser d'una altra manera.Després hem obert una porta al "Veïnat animal". Yolanda Climent, responsable de l'espai ''Xe, que animals!'', que es produeix en Ràdio Riba-roja i ens ha acostat hui a l'etologia i l'estudi del comportament i la conducta de les nostres mascotes. Com cada dimecres hem xarrat amb Joan Olivares, Joan Borja i Ramón Mampel, en aquesta ocasió sobre la seua experiència en el món faller. En la segona hem escorcollat en "El cabàs de Galletero", que hui arribava en "mode faller", carregat de delícies gastronòmiques i amb un convidat molt especial: Casimir Romero, divulgador de les nostres tradicions i costums gastronòmics. Hem tancat a l'estació les Torretes d'Ibi. Amb Segundo Ríos hem parlat de la carabassa, un dels ingredients de les nostres festes falleres! 

stats