Carmen Montón, la segona ministra valenciana que ha de dimitir en 100 dies

L'exministra i exconsellera ha intentat aferrar-se al càrrec però la pressió periodística l'ha abocada a la dimissió en poc més de 24 hores

Carmen Montón, en un debat al Congrés dels Diputats
Carmen Montón, en un debat al Congrés dels Diputats / Zipi (Efe)

Carmen Montón era diputada al Congrés i portaveu d'Igualtat del PSOE en l'any 2011, quan va obtindre el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere a l'institut universitari de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC). El centre estava aleshores dirigit per Enrique Álvarez Conde, actualment investigat en la causa dels màsters de Cristina Cifuentes i Pablo Casado

Segons la informació que ha publicat aquest dilluns eldiario.es, la fins hui ministra de Sanitat va superar assignatures sense anar a classe, ni tindre tracte amb els professors. Montón ha intentat reconduir la situació i donar explicacions que, immediatament han sigut rebatudes per altres informacions periodístiques. Entre altres, que part del treball de final de màster, va ser copiat d'altres treballs i fins i tot de la Viquipèdia.

Carmen Montón és llicenciada en Medicina per la Universitat de València, i va iniciar la seua trajectòria política com a regidora de l'Ajuntament de Burjassot. Des del 1999 fins al 2014 va ser diputada al Congrés, càrrec que va abandonar per a convertir-se en consellera de Sanitat de la Comunitat Valenciana amb el govern de Ximo Puig. 

Sempre es va mantindre afí a Pedro Sánchez durant el conflicte intern que va dividr el PSOE durant 2016 i 2017, i va veure premiada la seua lleialtat en 2018 quan l'ara president del Govern espanyol la va cridar perquè ocupara la cartera de ministra de Sanitat. 

​​

Segons informa eldiario.es, la Universidat Rey Juan Carlos està investigant des de juny el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere que va obtindre l'exministra,  durant el curs 20010/2011 a l'institut de Dret Públic d'aquest organisme, quan era diputada. El servei d'inspecció de la Universitat està comprovant totes les titulacions impartides des del centre, com ara els màsters de Cristina Cifuentes i Pablo Casado.

Entre les irregularitats detectades, segons les dades de la publicació digital, està que Carmen Montón va superar els estudis amb una nota mitja de 8,43, tot i que el va començar quan la meitat de les assignatures ja havien acabat i va obtindre tres excel·lents, un notable i dos aprovats sense tindre cap contacte amb els professors d'aquestes matèries. Una de les tres màximes notes li la va posar Enrique Álvarez Conde, director de l'institut, imputat en la investigació judicial dels màsters de Casado i Cifuentes. Una altra de les professores era Laura Nuño, també imputada en el mateix cas. 

Montón també hauria pagat la matrícula tres mesos fora del termini i la data del seu títol oficial no coincidiria amb la resta del seu expedient. 

La ministra de Sanitat ja va respondre a una pregunta sobre aquesta titulació l'abril d'enguany a les Corts al·legant en aquell moment que havia complit els requisits exigits per la universitat.   

També et pot interessar

stats