La xifra d'ofegats en espais aquàtics a la Comunitat Valenciana es dispara un 67% fins a final d'agost

Durant el mes d'agost s'han registrat dotze ofegaments (cinc més que l'any passat) i 52 des de gener (vint-i-un més)

Agost consolida una trista tendència: la majoria de morts per ofegaments del 2022 s'han produït en el nostre territori

Estiu complicat a les platges, rius, piscines, séquies, embassaments o parcs aquàtics de la Comunitat Valenciana. Un total de 52 persones han mort ofegades entre l'1 de gener i el 31 d'agost en espais aquàtics de tot el territori, dada que representa vint-i-una víctimes més que en el mateix període de l'any passat, un 67,7% més, segons les dades facilitades per la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. 

Només durant el mes d'agost són dotze les víctimes mortals per aquest motiu, dada que també suposa un repunt de cinc víctimes més que durant el mateix mes del 2021, sempre segones les mencionades fonts. Al conjunt d'Espanya s'ofegaren el mes passat 63 persones.

Però la calor continua i les platges i piscines es mantenen plenes, el que incrementa aquestes estadístiques. Aquest dimecres, per mencionar l'últim cas, un home de 49 anys va morir ofegat a la platja del Postiguet d'Alacant. El 3 de setembre també es va registrar un ofegament a Cullera (Ribera Baixa), el d'un home de 40 anys.

L'any passat la Comunitat Valenciana va ser l'autonomia d'Espanya amb més ofegats fins a desembre, 43. Enguany ja s'ha superat aquesta xifra sols fins al mes d'agost.

L'organització ha remarcat: "la Comunitat Valenciana és la que té més persones ofegades en este 2022, ja que hi han mort 52 de les 286 persones del conjunt d'Espanya, el 18,18%."

La Comunitat Valenciana va ser a l’agost, amb Catalunya, la que més ofegats va registrar, 12 en cadascuna. Segueix Andalusia amb 8, Galícia (6), Cantàbria (5), Regió de Múrcia (4), Canàries i Castella i Lleó (3 en cada territori), Astúries, Illes Balears, La Rioja i Extremadura (2 en cada cas) i Aragó i Castella-la Manxa (1 cadascuna).

Més homes i estrangers

La Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme ha fet balanç aquest mateix dijous. S'hi detalla el perfil dels ofegats. Un total de 53 de les 63 persones ofegades a l'agost van ser homes (el 84,12%) mentre que deu van ser dones (el 15,87%), una tendència que es manté en tot l'any. Un total de 232 de les 286 persones que han perdut la vida durant el 2022 són homes (el 81,11%). A més, el 68,25% de les persones mortes el mes passat van ser de procedència estrangera.

I per edats, 16 de les 63 persones que van morir ofegades (el 25,39%) tenien entre 55 i 64 anys, i quasi la meitat, 30, tenien més de 55.

També et pot interessar

stats