Arranca el dispositiu de vigilància d'estiu en les platges valencianes

Els municipis activen els serveis de salvament i socorrisme després d'un maig tràgic amb nou persones ofegades a la Comunitat Valenciana 

Una posta de socorrisme en una platja de València, aquest dimecres
Una posta de socorrisme en una platja de València, aquest dimecres / À Punt NTC

Les platges valencianes ja tenen en marxa els dispositius de vigilància especial per a l'estiu. Amb l'entrada de juny i les bones temperatures ha quedat inaugurada en molts punts del litoral valencià la temporada de bany, que s'allargarà fins a mitjan setembre. 

Ciutats com València han presentat aquest dimecres l'operatiu especial de seguretat previst per a l'època estival. Integrat per centenars d'efectius de salvament i socorrisme, es desplegaran en els 25 quilòmetres de costa que abasten les huit platges de la capital. Són, en concret, 160 professionals de la Creu Roja i Salvament Marítim, entre els quals hi ha socorristes, caps de platja, auxiliars, tècnics d'emergències i d'altre personal mèdic, segons han explicat responsables de la Creu Roja. Completen el dispositiu una cinquantena d'agents de la Policia Local de València i set ambulàncies que patrullaran les platges. 

El regidor de Platges de València, Gisseppe Grezzi, ha declarat que el dispositiu enguany serà pràcticament normal, després de dos anys de pandèmia, i no hi haurà restriccions. Les platges del nord —Malva-rosa i Cabanyal— obriran de 9 del matí a huit de la vesprada, mentre que les del sud —Pinedo, el Saler, el Perellonet...— tindran horari de 10:30 a 19:00 hores. Com a novetat enguany, una brigada de vigilància mòbil de la Policia Local recorrerà aquesta part septentrional de la costa. 

La campanya estiuenca de vigilància en les platges s'ha consolidat com un servei fonamental per a la seguretat ciutadana i són moltes les veus que denuncien que sol arribar tard. Un maig especialment calorós ha evidenciat la importància d'aquests dispositius de salvament, ja que s'ha convertit en el més tràgic dels que es recorden pel que fa a ofegaments. L'últim mes han perdut la vida un total de nou persones en platges, rius o piscines de la Comunitat Valenciana, el doble que l'any passat per aquestes dates. Xifres que han visibilitzat la desprotecció dels banyistes en un moment en què molt pocs municipis costaners tenien activats els serveis de socorrisme. 

També et pot interessar

stats