Dos adults i un menor moren ofegats aquest cap de setmana

Els tres succesos van tindre lloc dissabte a les platges de Canet d'en Berenguer, Guardamar del Segura i el Campello en poques hores 

Un agent de la Guàrdia Civil passa al costat del cos sense vida de l'home ofegat aquest dissabte a Guardamar del Segura
Un agent de la Guàrdia Civil passa al costat del cos sense vida de l'home ofegat aquest dissabte a Guardamar del Segura / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de maig 2022 - 18:00 Actualitzat: 22 de maig 2022 - 18:34

Tres persones, dos adults i un xiquet de cinc anys, han mort en la vesprada d’aquest dissabte de calor intensa engolits per la mar. 

A la platja de Guardamar del Segura es va ofegar la primera persona, un home de 43 anys i d'origen austríac que es va llançar a l'aigua per a intentar salvar la seua dona a la platja del Moncaio, un arenal obert i pràcticament sense edificar situat al costat d'una de les zones de dunes que caracteritzen aquest tram del litoral del Baix Segura. 

El segon dels ofegats també intentava rescatar una persona, una menor, que no podia eixir de l’aigua, aquesta vegada en la zona de la Penyeta de la platja urbana del Carrer la Mar, al Campello, municipi situat al nord del terme municipal d'Alacant, a l'Alacantí.

En aquesta mateixa població, però a la platja de Mutxavista, els serveis sanitaris han salvat la vida d'un tercer home que es troba hospitalitzat. Aquesta platja no disposa fins al juny de servei de socorrisme ni de senyalística sobre l'estat de la mar.

Consternació a la platja de Canet d’en Berenguer 

Poc després de les huit de la vesprada es coneixia també la tràgica mort d’un xiquet de cinc anys que passava la vesprada a la platja de Canet d'en Berenguer, al Camp de Morvedre. La mare del xiquet es trobava amb ell i un germà dos anys més gran quan, de sobte, un fort corrent els va engolir. Van ser els mateixos banyistes els que aconseguiren salvar la mare i el germà major.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va rebre l’avís de rescat al voltant de les 16:30 de la vesprada i es va mobilitzar un ampli dispositiu de rescat, amb un helicòpter, una llanxa de Salvament Marítim, una embarcació i bussos de la Guàrdia Civil, una ambulància, dues dotacions de Bombers de la Diputació de València i una segona llanxa de la Creu Roja. Van ser els bussos els que van localitzat el cos del menor a la zona de l’escullera. 

Segons ha explicat a À Punt l'alcalde de Canet, Pere Joan Antoni Chordà, aquesta és una zona de bany perillosa, com ho indica un cartell. El primer edil s'ha mostrat consternat per la tragèdia. L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial en què les banderes onejaran a mitja asta.

Els familiars del xiquet han hagut de ser atesos per un equip de suport psicològic en el lloc dels fets.

També et pot interessar

stats