Troben mort el xiquet de cinc anys perdut a la platja de Canet d'en Berenguer

El menor va caure en un desnivell de diversos metres en una zona senyalitzada on el bany està prohibit, entre altres motius pels forts corrents

Tram de la platja de Canet d'en Berenguer on busquen el menor desparegut
Tram de la platja de Canet d'en Berenguer on buscaven el menor desaparegut / Xavi Carrau
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de maig 2022 - 17:59 Actualitzat: 22 de maig 2022 - 11:54

El dispositiu que durant tota la vesprada d'aquest dissabte buscava un menor de cinc anys que s'havia perdut a la platja de Canet d'en Berenguer (Camp de Morvedre) l'ha trobat mort finalment passades les 20 hores.

Segons ha informat la Guàrdia Civil aquest diumenge, el xiquet va perdre la vida després de caure en un desnivell de diversos metres en una zona amb forts corrents prop de l'espigó de Port Siles.

En un comunicat, la Benemèrita indica que la zona "està senyalitzada i es prohibeix el bany, entre altres motius pels forts corrents". Segons ha explicat a À Punt l'alcalde de Canet, Pere Joan Antoni Chordà, un cartell indica el perill.

La mare del xiquet es trobava amb ell i un germà de nou anys, quan de sobte, un fort corrent els va engolir. Els banyistes van aconseguir salvar la mare i el germà major, però no el menut.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat va rebre l'avís de rescat al voltant de les 16:30 de la vesprada i va mobilitzar un ampli dispositiu de rescat amb mitjans aeris i terrestres. En concret, un helicòpter, una llanxa de Salvament Marítim, una embarcació i bussos de la Guàrdia Civil, una ambulància, dues dotacions de Bombers de la Diputació de València i una segona llanxa de la Creu Roja, van treballar durant hores per a intentar trobar amb vida el xiquet.

Finalment, els bussos del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil va localitzar el cos del menor, a quatre metres de profunditat i en un punt sense visibilitat prop de l'escullera.

Els familiars van haver de ser atesos per un equip de suport psicològic en el lloc dels fets.

L'Ajuntament de Canet d'en Berenguer ha decretat tres dies de dol oficial en què les banderes onejaran a mitja asta.

També et pot interessar

stats