La Comunitat Valenciana és enguany la regió on més persones han mort ofegades

A Espanya, els onze primers mesos de l'any han mort ofegades 244 persones, 80 menys que l'any passat, la xifra més baixa fins ara

Intervenció de la Creu Roja en una imatge d'arxiu
Intervenció de la Creu Roja en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme ha publicat les dades de persones ofegades durant els onze primers mesos de l'any i la Comunitat Valenciana és la que més n'ha registrat en aquest període, amb 43 defuncions per aquesta causa.

La Comunitat Valenciana està per davant d'Andalusia i Catalunya, amb 39 en cada cas, Canàries, amb 33, les Illes Balears (23), Galícia (13), Extremadura (10), Castella i Lleó (9), Múrcia (7), Madrid (6) i Aragó, Astúries, Castella-la Manxa i País Basc (4, cada comunitat).

Segons les dades de la Reial Federació, novembre (amb 11 víctimes) és el mes en què menys persones han mort ofegades en espais aquàtics espanyols des del 2015, any en què l'entitat va començar a redactar l'Informe Nacional d'Ofegaments (INA).

Aquesta xifra i el comportament general de l'any fan que a 30 de novembre es done el menor registre des de primeries d'any des que existeix sèrie històrica. Enguany han mort ofegades 244 persones, 80 menys que l'any passat. Si el 30 de novembre del 2019, l'any anterior a la crisi sanitària, hi havia datades 417 morts, el 2020 en van ser 324 i el 2021 un total de 244.

També et pot interessar

stats