La Comunitat Valenciana és la segona amb més ofegaments durant el mes d'agost

En total, durant el mes passat 43 persones van perdre la vida a l'aigua a Espanya, un 47% menys que el mateix mes de 2020

Una socorrista a Alacant
Una socorrista a Alacant / Creu Roja

Set persones moriren ofegades en espais aquàtics a la Comunitat Valenciana. És la segona autonomia amb més ofegats durant el mes passat, sols per darrere de Catalunya, amb huit morts. Les dues autonomies, juntament amb les Balears (que va acumular sis víctimes) concentren vora el 47% de les morts registrades a Espanya.

En total, 43 persones van morir ofegades en els espais aquàtics espanyols, una xifra que suposa quasi un 47% menys de les 81 morts que es van produir per aquesta mateixa causa el mateix mes de l'any anterior, segons l'Informe Nacional d'Ofegaments (INA) de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. És la millor dada històrica d'aquest mes en el registre des que es va crear el 2015.

D'altra banda, des de l'1 de gener fins al 31 d'agost han perdut la vida per ofegament a Espanya 183 persones, 191 menys de les 272 que s'emportaven comptabilitzades en igual període de 2020.

Pel que fa al perfil de la persona ofegada d'aquest any, és la d'un home (80%), espanyol o d'un altre país d'Europa (49,2%), major de 45 anys (69,8%), que mor principalment entre les 10:00 i les 12:00 hores (20,9%), o en qualsevol cas després d'aquest segment horari, en una platja (55%) o en un espai aquàtic que no té vigilància (93%).

També et pot interessar

stats