El xef José Andrés portarà la paella valenciana a l'espai

El cuiner espanyol ha signat un acord per a alimentar la missió espacial AX-1 i ho farà, entre altres coses, amb paella valenciana i pernil ibèric

El xef José Andrés i el seu equip han preparat una paella apta per a ser enviada a l'espai i consumida a l'estació espacial internacional
El xef José Andrés i el seu equip han preparat una paella apta per a enviar-la a l'espai i consumir-la a l'estació espacial internacional / Twitter: @chefjoseandres

Paella valenciana, samfaina amb porc, pernil ibèric i ametles marcones són alguns dels plats que ha triat el cuiner José Andrés, que ha signat un acord amb l’estació espacial Axiom Space per a elaborar el menjar que alimentarà la tripulació de la missió AX-1.

"Estic orgullós d'associar-me amb Axiom Space per a crear els menjars que alimentaran la tripulació multinacional a l'Estació Espacial Internacional (ISS)", ha publicat el cuiner asturià en el seu compte de Twitter.

"Vaig somiar anar a l'espai. Ara estic més prop enviant aliments de la meua Espanya natal (paella, samfaina amb porc, pernil ibèric i més) a la ISS", explica en un vídeo en què prepara alguns plats tradicionals del receptari espanyol, que seran especialment elaborats i processats per a aguantar un viatge a l'espai.

Astronautes de totes les nacionalitats i països menjaran paella valenciana, i això el fa sentir molt orgullós –afirma–, perquè “l'esperit de l'Estació Espacial Internacional és l'esperit de la paella espanyola, on tots es reuneixen per a menjar de la mateixa paella que es cuina a foc obert".

Per a aquest nou projecte, liderat per Charisse Ramat, directora de recerca i desenvolupament de ThinkFoodGroup, el cuiner asturià ha posat a treballar tot el seu equip per a elaborar menjars que no sols són rics en nutrients, "sinó que també satisfan i són deliciosos".

El xef, que està nacionalitzat als Estats Units i a qui recentment ha nomenat assessor d'Esports i Nutrició el president Joe Biden, conclou el missatge agraint “aquesta increïble oportunitat” al seu amic, company espanyol i veterà astronauta Michael López-Alegría –que comandarà la pròxima missió– i als seus socis d’Axiom Space.

També et pot interessar

stats