El xef José Andrés guanya el BBC World Prize 2020 per la seua acció solidària durant la pandèmia

La seua ONG, World Central Kitchen, va repartir a València centenars de menús a persones sense sostre.

El xef José Andrés reparteix menús durant la pandèmia a València
El xef José Andrés reparteix menús durant la pandèmia a València / Kai Försterling (Efe)

El xef José Andrés ha sigut el guanyador del Basque Culinary World Prize 2020 per la “resposta contundent, global i inspiradora” que ha donat a través la seua ONG World Central Kitchen durant la crisi de la Covid-19, en repartir milers de menjars entre les persones més vulnerables.

El cuiner asturià, propietari d'una cadena de restaurants als Estats Units, rebrà els 100.000 euros amb què està dotat el reconeixement creat pel Basque Culinary Center (BCC) de Sant Sebastià i el govern basc per a distingir xefs que hagen impulsat iniciatives transformadores.

El jurat ha distingit José Andrés “per aportar una resposta global i col·laborativa” a la Covid-19 des que el virus “va començar a colpejar obertament al març”. A més, ha subratllat “la seua admirable vocació de treball, la seua capacitat per a bregar amb crisis humanitàries i el seu present i evident lideratge, que han servit de font d'inspiració per a multitud de persones que s'han sumat a la seua iniciativa”.

L’ONG World Central Kitchen, fundada fa deu anys, va repartir centenars de menús a València durant l’estat d’alarma a les persones més vulnerables.

Andrés repartirà el premi entre altres iniciatives solidàries

El xef ja ha anunciat que repartirà els 100.000 euros amb els quals està dotat el guardó a parts iguals entre els cuiners que lideren les deu iniciatives que han obtingut una menció especial en la cinquena edició del premi. Entre les mencions hi ha el valencià Juan Llorca, per ajudar els pares i mares amb l'alimentació dels fills durant el confinament.

També et pot interessar

stats