La xarxa de professionals itinerants arriba a 71 xicotets pobles el 2021

La iniciativa de l'Agenda Antidespoblament de la Generalitat s'estendrà enguany a tots els territoris que vulguen adherir-s'hi

q avant xarxa professionals

La xarxa de professionals itinerants impulsada per l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) de la Generalitat per a oferir serveis bàsics a localitats en risc de despoblació ha beneficiat 71 xicotets municipis durant el 2021.

La iniciativa forma part del programa Itinerant, que busca apropar a la ciutadania serveis bàsics de professionals de la fisioteràpia, podologia, òptica, veterinària o psicologia que no es troben en aquests municipis. També s'ofereixen serveis d'acompanyament hospitalari, electricista, jardineria, perruqueria o carnisseria, a més de compra a domicili.

La directora general d'AVANT, Jeannette Segarra, ha anunciat que, després d'una experiència pilot a les comarques de l'Alt Palància, la Vall d'Albaida i de l'Alcoià, "el 2022 Itinerant s'estendrà a tots els territoris de la Comunitat Valenciana que tinguen aquestes necessitats i es vulguen adherir".

Segarra ha recordat que Itinerant proporciona al veïnat de localitats en risc de despoblació, als seus propis domicilis, uns serveis als quals fins ara no tenien accés o requerien llargs desplaçaments en carretera.

Aquest programa ofereix, així mateix, noves oportunitats de treball a professionals que treballen per compte propi i a persones emprenedores que resideixen en aquestes comarques de l'interior.

En col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) Itinerant es va encetar l'abril de 2021, com un programa pilot a la comarca de l'Alt Palància.

Segons ha explicat la directora d'AVANT, el primer pas és oferir a professionals una plataforma on inscriure's i exposar el servei a prestar i, després d'això, es fa un mapatge de les necessitats de cada municipi a través dels ajuntaments. En col·laboració amb la FVMP s'entrevisten i seleccionen professionals als quals s'ajuda a implantar el servei en el territori.

Professionals de les tres comarques reconeixen que la iniciativa els ha donat l'oportunitat de donar-se a conéixer, diversificar el seu negoci o reprendre la seua professió i ajudar a les persones amb dificultats de mobilitat.

També et pot interessar

stats