Vora 800 denúncies d'assetjament escolar durant el curs 2021-2022

La Generalitat ha anunciat que formarà els docents per a detectar problemes de salut mental i millorar l'educació emocional dels alumnes

Assetjament escolar i nou curs acadèmic
Assetjament escolar i nou curs acadèmic / À Punt NTC

Al voltant de 800 xiquets i xiquetes han denunciat a l'Associació Valenciana contra l'Assetjament haver patit assetjament escolar durant el curs 2021.2022.

La funció d'aquesta persona és encarregar-se d'orientar l'alumnat davant de possibles casos d'assetjament en centres escolars i esportius, que escolte els menors i alerte de qualsevol situació de bullying o violència.

En aquesta línia, la Generalitat ha anunciat que formarà els docents per a detectar problemes de salut mental i millorar l'educació emocional dels alumnes. L'assetjament, la pandèmia, la crisi i els problemes familiars són les principals causes de l'ansietat i depressió entre els més joves.

El cas d'Izan ha posat rostre i veu a un problema que pateixen milers d'escolars. Des de Barcelona, José Manuel conta que va perdre la seua filla Kirak, de quinze anys, després d'un assetjament prolongat.

El bullying causa el mateix impacte en adolescents que perdre de tres a cinc mesos de classe, i un de cada quatre menors afirma haver-lo patit. Eliminar aquesta plaga social passa per la formació, conscienciació, divulgació i visibilització.

També et pot interessar

stats