Les xarxes transformen l'assetjament a un menor d'11 anys en una condemna viral contra aquesta violència

El germà de la víctima ha compatit un vídeo amb la burla i insults dels companys durant l'aniversari del xiquet, després que aquest li diguera que "no volia viure més"

Un xiquet és assejat pels seus companys en un centre educatiu

La denúncia l'ha feta pública el germà de la víctima, un menor d'onze anys de Lloseta (Mallorca), en el seu compte d'Instagram. Explicava que els companys d'escoleta havien convertit l'aniversari en una experiència traumàtica, modificant la lletra de la cançó de celebració, en el moment del pastís, per a riure-se'n i insultar-lo amb mots com “gras, foca i més mals noms”. 

"Quan el meu germà ha arribat a casa ha començat a plorar dient que la vida és una merda i que no volia viure més", escriu el jove, que ha explicat que l'episodi ha continuat al pati, on el xiquet ha acabat segut tot sol rebent més insults dels companys.

“La majoria de suïcidis comença per ximpleries com aquestes” ha advertit, per a denunciar la situació d'assetjament que pateix el seu germà des de fa anys al centre educatiu "No és la primera vegada que li ho fan. Ell fa anys que està al col·legi aguantant insults, baralles i escopinyades", ha denunciat des del seu compte d'Instagram. 

Acompanyava l'alerta amb el vídeo de burla dels companys, que aguanta estoicament la víctima, un clip que no ha tardat a fer-se viral i ha acabat obrint els informatius.

L'autor de la publicació l'ha corregida amb posterioritat, després que en una primera reacció la direcció del centre informara d'una possible denúncia per difamació a la Guàrdia Civil, per haver identificat l'escola i haver denunciat la inactivitat del professorat. En realitat, els fets han tingut lloc a les instal·lacions en temps de l'escola d'estiu, que organitza l'ajuntament de la població mitjançant la subcontractació d'una empresa i sota gestió de monitors. 

Quan això passava, la condemna de l'assetjament i el suport al menut ja s'havien fet virals. El portal Es.Decirdiario, el primer a fer-se'n ressò, ha recopilat en un vídeo de 44 minuts un resum dels centenars de vídeos que la publicació ha rebut per a donar suport al xiquet i felicitar-li l'aniversari com correspon. Entre les persones que s'han sumat a la celebració hi ha famosos com el futbolista Antoine Griezzman, la cantant Chanel o alguns dels actors més conegut de la popular sèrie La que se avecina. La condemna s'ha estés a xarxes com Facebook o Twitter, on s'ha iniciat un debat sobre l'assetjament escolar. 

La regidoria d'Educació de Lloseta ha activat el protocol d'assetjament infantil i s'ha posat en contacte amb els pares de la víctima i els del grup de xiquets que participaren en l'assetjament, i l'empresa responsable de l'activitat.

També et pot interessar

stats