Vora 80 famílies valencianes s’ofereixen per a acollir menors d’Ucraïna

L'ONG Junts per la Vida, que treballa amb molts d’aquests menors cada any, estudia la forma legal d’acollir-los de forma indefinida a la Comunitat Valenciana  

Vora 80 famílies valencianes volen acollir xiquets i xiquetes d'Ucraïna / À Punt NTC

L'escalada de tensió entre Rússia i Ucraïna es fa ressò en la Comunitat Valenciana. Vora 80 famílies valencianes estan disposades a acollir xiquets i xiquetes d'Ucraïna davant l'escalada del conflicte. Verónica Vélez és membre una d'aquestes. Ella ja va obrir les portes de sa casa a un equip d’À Punt Notícies per a contar que havia allotjat a sa casa un menut ucraïnés de huit anys per Nadal, amb qui parlen sovint pel mòbil. En declaracions a À Punt NTC ha explicat que el xiquet diu molt "soldaten, soldaten", i que "hi ha bales, llancen bombes i a voltes han d'entrar en un lloc que no és sa casa”. 

Des de l’ONG Junts per la Vida, que porta cada any xiquets de la regió del Donbass perquè gaudisquen d’uns dies a la Comunitat Valenciana, han assegurat que les famílies ucraïneses estan alarmades. Jesús Rodríguez, el seu vicepresident, ha explicat que els temors s’han disparat. “Les famílies ens demanen que portem els seus fills, estem estudiant quin paraigua legal emprem per a fer-ho”, ha dit. 

De moment, els menors d’acollida d’Ucraïna només poden estar a Espanya legalment un màxim de 180 dies. És per això que l’ONG s'ha posat en contacte amb la delegació del govern perquè puguen prorrogar l'estada per motius humanitaris si és necessari. La falta d'electricitat i la dificultat en les comunicacions compliquen les gestions. "Coordinar una evacuació és molt complex, depenem de l'exèrcit, que està col·laborant perquè els xiquets isquen", ha afirmat Rodríguez.

Paral·lelament a la possibilitat de l'evacuació a Espanya, l’organització ha pensat en una solució intermèdia: traure els menuts de la regió del Donbass i traslladar-los a Kíev durant un temps amb monitors d'aquesta ONG, lluny de la zona de conflicte.

També et pot interessar

stats