Famílies valencianes acullen xiquets d’Ucraïna dins d’un programa humanitari

La Fundació Junts per la Vida organitza estades d’acollida per a xiquets i xiquetes ucraïnesos

Una de les famílies valencianes d'acollida manté el contacte amb el xiquet ucraïnés / À Punt NTC

Un grup de xiquets i xiquetes ucraïnesos de la regió del Donbass han tornat aquest dijous al seu país d’origen des de València, on els han acollit famílies valencianes durant les vacances de Nadal, dins d’un programa humanitari organitzat per la Fundació Junts per la Vida.

Un d’ells es diu Stass i té 8 anys, els mateixos que el conflicte entre Ucraïna i Rússia. Acaba de tornar allí després de passar un mes i mig a casa de Verónica Vélez, una valenciana que forma part del programa d'acollida. “Quasi cada dia parlem amb ell i ens preocupa la situació que està vivint, perquè diu que hi ha molts militars prop de sa casa”, ha explicat. A més, ha afegit que a sa casa els ha servit per a comprendre altres realitats.

Anatolii Hromovyi és un altre adolescent d'Ucraïna. Actualment resideix a Quart de Poblet amb una família d'acollida. Ha assegurat que està molt a gust ací, però no pot deixar de pensar en la seua família, que encara continua al seu país, on cada dia escala més el conflicte amb Rússia. "No saben què pot passar, però l'únic que volen és viure tranquils i que no comence una guerra", ha dit a un equip d'À Punt Notícies.

En la Fundació han animat les famílies valencianes a adherir-se a aquest programa, amb el qual han explicat que poden ajudar els xiquets i xiquetes d'Ucraïna a ser una mica més feliços. Clara Arnal, la presidenta, ha contat que viuen la situació "amb molta més preocupació pel vincle afectiu que tenim amb ells".

També et pot interessar

stats