Vora 7.000 xiquets de 12 anys s'han vacunat contra el virus del papil·loma humà

Abans del mes d'octubre, la majoria de les vacunes s'havien administrat a les xiquetes

Una xiqueta es vacuna contra el virus del papil·loma humà
Una xiqueta es vacuna contra el virus del papil·loma humà

Un total de 6.718 xiquets de 12 anys ja han sigut vacunats a la Comunitat Valenciana amb la primera dosi contra el virus del papil·loma humà (VPH) des que el passat 1 d'octubre es posara en marxa la vacunació. D'aquests, 363 compten ja amb la pauta completa de dues dosis.

Fins ara, aquesta vacuna s'incloïa en el calendari de vacunació infantil sols per a les xiquetes de 12 anys, però des d'octubre s'ha començat a vacunar els menors nascuts l'any 2010, ja que, a més de previndre el càncer d'úter en dones, pot previndre un altre tipus de tumors menys freqüents en homes.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, durant l'últim trimestre de l'any s'han administrat un total de 14.121 dosis de la vacuna VPH, de les quals 7.083 s'han inoculat a xiquets i 7.038 a xiquetes. Per províncies, a Alacant s'han posat 4.450 dosis (2.292 a xiquets i 2.158 a xiquetes), a Castelló 1.769 dosis (970 a xiquets i 799 a xiquetes) i a València 7.902 (3.821 a xiquets i 4.081 a xiquetes).

Des de gener fins a mitjan novembre, el nombre total de persones vacunades amb almenys una dosi ascendeix a 24.372, d'acord amb les dades registrades el Sistema d'Informació Vacunal.

Abans del mes d'octubre, la majoria de les vacunes s'havien administrat a les xiquetes, i en alguns casos específics a xics per estar recomanat en casos d'infecció per VIH. El virus del papil·loma també pot provocar berrugues genitals, de manera que la vacuna contribueix a un major control d'aquesta infecció.

Actualment, la pauta de vacunació que recull el calendari infantil és de dues dosis als 12 anys, i de tres en el cas d'iniciar-se a partir dels 15. Pel que fa als homes, s'han anat citant els nascuts el gener de 2010, posteriorment als de febrer i així successivament.

També et pot interessar