Vora 3.000 pacients d’un centre de salut de Castelló de la Plana no poden fer tràmits per les baixes de dos metges

El CSIF denuncia que molts usuaris de l’ambulatori Palleter, que ja va assumir 30.000 persones més, no poden demanar demanar cita pel col·lapse

Accés al centre de salut Palleter, de Castelló de la Plana, on diverses persones esperaven aquest dimecres
Accés al centre de salut Palleter, de Castelló de la Plana, on diverses persones esperaven aquest dimecres / À Punt NTC

La renúncia d'una metgessa i la jubilació d'un altre facultatiu està provocant que vora 3.000 pacients del centre de salut Palleter, de Castelló de la Plana, estiguen patint retards importants per a demanar cita o baixes laborals, segons ha denunciat el sindicat CSIF. És un problema afegit a la sobrecàrrega de pacients que pateix aquest ambulatori, que des de fa mesos atén també usuaris del centre auxiliar de Constitució, que està tancat, la qual cosa suposa donar cobertura a 30.000 usuaris més dels que tenia adscrits inicialment.

Ara, amb dos metges menys, el sindicat CSIF parla de col·lapse i diu que 3.000 pacients no poden fer tràmits, com ara demanar cita o baixes laborals, a través de l'aplicació de la Conselleria de Sanitat Universal, per no tindre un metge assignat.

Des del departament de salut de Castelló diuen que s'estan tramitant les substitucions dels facultatius que falten des de fa temps, però que hi ha mancança de personal, com en altres centres sanitaris, a causa de la pandèmia.

A més, les mateixes fonts afigen que la quota d'atenció en aquest centre de salut és semblant a la d'altres ambulatoris.

També et pot interessar

stats