Milers de persones reclamen a València més autogovern

La multitudinària manifestació del 25 d’abril ha recorregut els carrers de la ciutat sense incidents i amb un ambient festiu

La manifestació ha transcorregut sense cap incident / À Punt NTC

Un ambient festiu i sense incidents ha marcat aquest dissabte la multitudinària manifestació organitzada per Acció Cultural del País Valencià per a commemorar el 25 d’abril i que ha recorregut els carrers de València acompanyada de la música de la muixeranga. 10.000 persones s’han sumat a la cita, segons dades de l’entitat.

Sota el lema Horitzó País Valencià, durant la marxa, que ha eixit a les 18:00 hores de la plaça de Sant Agustí, ha reclamat un major autogovern, un finançament just que “cobrisca les necessitats socials” i una economia “no especulativa, sostenible i respectuosa amb el medi ambient”. A més, han defensat també els drets lingüístics de la ciutadania.

Compromís i Unides Podem - Esquerra Unida han sigut les úniques formacions polítiques a les Corts que s’han sumat a la manifestació, representades per figures com la consellera Rosa Pérez Garijo o la síndica Papi Robles, entre altres.

En la manifestació també han participat altres entitats de l'esquerra anticapitalista, com el sindicat COS, la CUP, Arran, Endavant, l'organització estudiantil SEPC i l'entitat Alerta Solidària, que han cridat "contra l'ofensiva capitalista i espanyolista".

A banda, enguany s’ha commemorat l’aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló, mort a mans d’un grup de neonazis fa trenta anys a Montanejos, per a reclamar justícia i recordar la figura d’aquest jove convertit en icona antifeixista.

En acabar la manifestació, la plaça de Bous de la ciutat acull un concert que s’espera multitudinari i que comptarà amb les actuacions d’algunes de les bandes valencianes més rellevants dels últims temps, com Marala, La Fúmiga o El Diluvi.

També et pot interessar

stats