La plaça de bous de València s'ompli de gom a gom per a la fi de festa del 25 d'Abril

El concert, organitzat per ACPV, ha comptat amb l'actuació de Josep Nadal i Àlex Seguí, de La Gossa Sorda, La Fúmiga, El Diluvi o Marala

Josep Nadal i Àlex Seguí, de la Gossa Sorda, torna a l'escenari en el concert del 25 d'Abril a la plaça de bous de València / Jaume R. Lloret

La plaça de bous València s'ha tornat a omplir aquest dissabte amb un concert multitudinari per a celebrar la diada del 25 d’Abril. L’esdeveniment ha comptat amb un cartell farcit de grups i artistes capdavanters del panorama musical valencià: La Fúmiga, El Diluvi, Jazzwoman, Maluks, Colomet, Esther, el Cor Dona Veu i Marala. A més, dos històrics de la nostra música han fet la seua aparició a l'escenari: Josep Nadal i Àlex Seguí, de La Gossa Sorda.

L'esdeveniment, que ha estat definit com "un espectacle fet de música, de cultura popular, de respecte a la llengua, al país i a l’antifeixisme", ha estat organitzat per Acció Cultural del País Valencià i produït per Pro21cultural, ha tingut la col·laboració d'Escola Valenciana, la Comissió 30 anys amb Guillem, la Comissió Ciutat-Port, la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià i la PAH.

L'última vegada que es va celebrar un esdeveniment semblant a la plaça de bous de València va ser l'abril del 2016, amb el denominat "Homenatge a València". Entre els participants que van xafar l'escenari hi havia noms com Al Tall, Aspencat i Lluís Llach.

Prèviament, va tindre lloc una manifestació per a rememorar la data de la desfeta de la Batalla d'Almansa el 1707 i reclamar més autogovern, respecte als drets lingüístics, un finançament just que “cobrisca les necessitats socials” i una economia “no especulativa, sostenible i respectuosa amb el medi ambient”. En la marxa van participar vora 10.000 persones que van recórrer els carrers del centre de València en un ambient festiu i sense incidents.

També et pot interessar

stats