La Generalitat i entitats es coordinaran contra la discriminació per la llengua

Trenzano ha avançat que les entitats impulsaran punts d'informació de l'Oficina de Drets Lingüístics i treballaran conjuntament una campanya informativa

Reunió de treball entre l'Oficina de Drets Lingüístics i les entitats
Reunió de treball entre representants de l'Oficina de Drets Lingüístics i les entitats / Twitter: @rubentrenzano

L'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat (ODL) es coordinarà i reunirà amb entitats de manera periòdica per a garantir que "ningú puga ser discriminat" per l'ús de la seua llengua, i treballaran en una campanya informativa conjunta dirigida a la ciutadania.

Així ho ha assenyalat el director general de Política Lingüística en la Generalitat, Rubén Trenzano, després de la reunió de treball mantinguda amb les organitzacions Acció Cultural (ACPV), l'Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc, la Plataforma per la Llengua i Escola Valenciana.

En la reunió s'han abordat les novetats de la llei d'acompanyament 2023 respecte a l'Oficina de Drets Lingüístic i el reforç dels drets lingüístics dels consumidors, segons ha informat Trenzano.

De la trobada, ha sorgit el compromís de coordinar accions conjuntes perquè "ningú puga ser discriminat per raó de llengua", amb reunions periòdiques.

A més, les entitats impulsaran punts d'informació de l'Oficina de Drets Lingüístics, i "treballarem conjuntament una campanya informativa per a la ciutadania", ha indicat Trenzano.

ACPV celebra la recuperació de l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat, "un instrument totalment necessari, malgrat la seua limitació a l'hora d'imposar sancions a les empreses i administracions culpables de discriminació per raó de llengua".

Considera que "cal incrementar el volum de les denúncies", ja que assegura que molts casos de discriminació no es denuncien, a vegades per manca d'hàbit i coneixement i altres per desconfiança en el sistema judicial i en la possibilitat d'una resolució positiva que protegisca la víctima i castigue qui ha protagonitzat la discriminació.

Així, advoca per la capacitat sancionadora de l'ODL i, si és necessari, impulsar els canvis normatius o legals que facen falta per a fer-la efectiva.

També et pot interessar

stats