Dos vols amb 73 valencians ixen cap a Tindouf malgrat l’alerta d’Afers Estrangerss

El delegat sahrauí per a València assegura que no hi ha cap risc, encara que el govern avisa de “risc d’atemptat jihadista”.

VÍDEO | Dos vols amb 73 valencians ixen cap a Tindouf malgrat l’alerta d’Afers Estrangerss
29 de novembre 2019 - 16:34

Un total de 73 persones de la Comunitat Valenciana, 58 procedents d’Alacant i 15 de València, visitaran els pròxims dies els campaments de refugiats sahrauís situats en Tindouf (Algèria) malgrat la recomanació del Ministeri d’Afers Estrangers de no visitar la zona per “risc d’atemptat jihadista”. Aquest cap de setmana eixiran des l’aeroport d’Alacant-Elx els dos vols de famílies organitzat per les delegacions del Front Polisario a València i Alacant.

El delegat sahrauí per a València, Habibulah Mohamed, ha assegurat que no hi ha cap risc per a la seguretat i tampoc han vist cap amenaça ni Nacions Unides, ni Algèria ni el govern sahrauí. Mohamed explica que la “creixent inestabilitat al nord de Mali”, que alerta el govern espanyol, està “molt lluny” dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, i no hi ha evidència clara que aquesta inestabilitat arribe als campaments.

Per aquest motiu, aquest grup de persones, entre els quals figuren famílies dels xiquets i xiquetes acollits a l’estiu a través del programa Vacances en Pau i cooperants d’ONG, partiran aquest cap de setmana des d’Alacant cap als campaments de refugiats sahrauís, on romandran fins al 9 de desembre.

Mohamed ha lamentat que, una vegada més, el govern espanyol done suport al Marroc “en un intent clar de sabotejar” el pròxim Congrés del Front Polisario que se celebrarà en les zones de Tifariti alliberat, del 19 al 21 de desembre.

També et pot interessar

stats