Troben més de cent animals amb evidències de maltractament en un habitatge a Bétera

La Guàrdia Civil investiga dues persones pels suposats delictes de maltractament animal i tinença d'espècimen protegit

Troben 107 galls de brega, un gos i un guacamai blau amb evidències de maltractament animal a Bétera / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha localitzat en un habitatge de Bétera (Camp de Túria) un centenar d'animals amb símptomes de maltractament i investiga dues persones, un home i una dona de 40 i 36 anys, pels suposats delictes de maltractament animal i tinença d'espècimen protegit.

En total, s'han localitzat 107 galls de brega, dels quals 70 es trobaven en molt mal estat, un gos i un guacamai blau, tots ells amb evidències de maltractament animal, dels quals s'ha hagut de fer càrrec el SEPRONA.

Molts dels galls presentaven múltiples ferides, produïdes per haver sigut emprats en combats organitzats de baralles de galls. A més, al costat dels animals es va localitzar una cinta de córrer per a ser entrenats.

Els agents també han trobat un gos i un guacamai blau, tots dos amb evidents símptomes de maltractament animal, per la qual cosa el gos va ser retirat immediatament i entregat a un centre caní concertat sota la supervisió de l'Ajuntament de Bétera.

Al guacamai blau requisat li havien sigut retallades les plomes de les dues ales i mancava de documentació que acreditara la seua lícita tinença en tractar-se d'una espècie protegida, per la qual cosa ha sigut decomissat i entregat en el Centre de Recuperació d'Aus Exòtiques de l'Ajuntament de València.

Personal veterinari de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha col·laborat en aquesta actuació i les diligències han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Paterna (Horta Nord).

També et pot interessar

stats