Dènou detinguts per organitzar baralles de galls clandestines a Asp

Una espectacular operació de la Policia Nacional amb més de cent efectius aconsegueix desmantellar un dels rogles clandestins més importants d'Espanya

L'operació 'Ring' de la Policia Nacional contra un rogle clandestí de baralles de galls a Asp

Dènou homes han sigut detinguts a Asp (Vinalopó Mitjà) per pertànyer, presumptament, a una xarxa de baralles clandestines de galls que havien organitzat una competició a la qual assistien 150 persones de diferents punts d'Espanya i França.

Segons la Policia Nacional, l'operació Ring s'ha desenvolupat aquest dijous a les 15:00 hores en irrompre en un establiment d'oci obert al públic situat en la carretera d'Alacant d'Asp quan es desenvolupava la competició amb nombroses apostes.

Mig centenar d'agents de la Policia Nacional han participat en l'operatiu en el qual s'han identificat els assistents, molts dels quals s'havien desplaçat de tot Espanya i alguns des de França per a assistir a aquesta baralla de galls, considerada com una de les més importants de l'any i que, fins i tot, havia sigut promocionada en algun perfil de les xarxes socials.

Alguns dels assistents van manifestar als agents que els galls greument ferits són sacrificats i juntament amb els animals morts s'oculten perquè la policia no els puga trobar. En tot cas, els agents van trobar restes de sang tant en el rogle com en papereres en la zona de preparació dels galls.

Als dènou arrestats se'ls imputa un delicte de maltractament animal i un altre de pertinença a grup criminal, i entre ells està el responsable del local, principal investigat i capitost de l'activitat. Els diners totals intervinguts als detinguts ascendeix a 26.000 euros.

La Policia Nacional ha destacat l'alta qualitat tant del rogle com de les graderies, que podien albergar fins a 170 assistents asseguts, a més de més persones dempeus. En l'entrada de la gallera, que a més disposava de climatització i una pantalla electrònica penjant del sostre en el centre, es mostraven els trofeus dels tres guanyadors de la competició.

Alguns dels detinguts seran posats a la disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia en les pròximes hores. Segons la Policia Nacional, amb aquesta operació s'ha desmantellat i clausurat una de les galleres clandestines més importants en baralles il·legals de galls.

També et pot interessar

stats