La Policia Local de València desmantella a la Punta unes instal·lacions dedicades a la cria de galls de brega

Les aus presentaven signes de mutilació en les crestes, barbes afaitades, cuixes pelades, la gola retallada i dèficit de pes

L'immoble albergava gàbies, medicació d'ús animal i una arena de combat amb restes de sang

La Policia Local de València ha desmantellat a la pedania de la Punta unes instal·lacions dedicades a la cria de galls de brega. L'actuació, duta a terme per agents de la Comissaria de Proximitat del Marítim, ha permés recuperar una trentena d'animals, entre galls i gallines de combat, gossos potencialment perillosos, diversos pollets, així com uns seixanta ous aparentment fèrtils.

Segons ha informat el cos policial, l'immoble amagava tot tipus d'elements i màquines dedicats a aquesta pràctica il·legal, com ara seixanta gàbies d'obra amb tela metàl·lica, una caminadora de galls, cistelles de transport amb un logo identificatiu de les persones implicades, marcadors serigrafiats i diversos fàrmacs d'ús animal. Els agents del Marítim han comptat amb la col·laboració dels seus companys de la Unitat Mediambiental i personal tècnic de la Unitat de Benestar Animal de l'Ajuntament de València.

Amb la corresponent orde judicial d'entrada i registre i el coneixement de la Fiscalia, la Policia Local ha accedit aquest dimarts a les instal·lacions, una vegada recopilats els indicis i les proves suficients de l'existència de la comissió de presumptes delictes de maltractament animal, defraudació del fluid elèctric i delicte mediambiental.

L'immoble registrat estava dividit en cinc estances. En la primera hi havia 57 gàbies, 19 galls i gallines de combat, així com un gall i una gallina en una única gàbia i preparats per a la seua reproducció. Les aus presentaven signes de mutilació en les crestes, barbes afaitades, cuixes pelades, la gola retallada i dèficit de pes.

Els animals que presentaven ferides evidents d'haver participat en combats mostraven un "comportament agressiu" i van arribar a atacar els agents quan intentaven retirar-los de les gàbies, que tenien les menjadores completament buides.

En la segona habitació es van trobar més gàbies, trofeus, cistelles de transport, una gallera o arena de combat amb restes de sang animal, així com una caminadora de galls metàl·lica amb capacitat per a cinc animals i usada per a incrementar la capacitat física i resistència de les aus.

La Policia Local ha decomissat en aquest lloc medicació per a les aus com antibiòtics, vitamines, cremes, pomades; uns 1.200 marcadors per a les ales de les aus, serigrafiats amb el cognom de la família; protectors per a potes, colls i bandes elàstiques per als becs.

A la resta d'estances es van trobar més gàbies, dos gossos potencialment perillosos, una gallina i un pollastre solt, a més d'un gall, una gallina i quatre pollets, aquests últims sense vida. Les aus vives de combat es van traslladar al Centre d'Aus, Avifauna Urbana i Espècies Exòtiques de l'Ajuntament de València per a identificar-les, valorar-les individualment i avaluar les ferides.

L'escorcoll va finalitzar amb diverses denúncies a les persones vinculades presumptament amb les instal·lacions desmantellades. Una denúncia va ser efectuada per part de la companyia subministradora elèctrica per estar connectats il·legalment a la xarxa elèctrica i mancar de comptador; una altra per la construcció d'una piscina sense llicència així com la nova construcció de més gàbies i edificacions annexes a l'habitatge per a la reproducció i entrenament de les aus de combat; i una tercera per l'acumulació d'enderrocs repartits en cent metres quadrats.

També et pot interessar

stats