Paiporta demana ajuda per a buidar una campa plena de deixalles generades per la dana
Les runes i mobles, molt voluminosos, s’acumulen prop d’un institut i de vivendes del veïnat
Quasi set mesos després de la barrancada, les muntanyes de deixalles continuen protagonitzant la vida en poblacions afectades. Però ara ja no és a causa del fang, sinó per les runes resultants de la rehabilitació i reconstrucció de les cases.
Durant el nivell d'emergència 2, l'administració estatal o l'autonòmica es feien càrrec de la gestió d'estos residus. Però, en baixar a nivell 1, la responsabilitat és dels ajuntaments, que es mostren sobrepassats pel treball i les despeses. Esta tasca pot arribar a costar més d'un milió d'euros, una xifra inassumible per a molts consistoris.
Alejandro Sánchez, regidor de Medi Ambient de Paiporta, ha explicat que al seu municipi vora 2.000 famílies afectades que viuen prop del barranc de Poio continuen fent reformes i trauen al carrer mobles fets malbé. Per a no afectar la vida quotidiana al carrer, el consistori ha traslladat la majoria a una campa, però tampoc pot ser una solució definitiva, ja que està pròxima a l'IES La Sénia i als habitatges on resideix la població.
A l’institut estudien més de 800 alumnes “que estan diàriament ací”, segons ha indicat el regidor. A banda, ha assegurat que el veïnat ha denunciat la proliferació d'insectes i de rates. “Hi ha molts problemes d’insalubritat”, ha dit.
Per este motiu, ha demanat ajuda de les administracions per a buidar i netejar les campes. "Nosaltres entenem que continuem en emergència i Paiporta és un dels pobles més afectats, necessitem eixa col·laboració per a continuar buidant les campes", ha apuntat.
Fa dos dies, el conseller d'Infraestructures, Vicente Martínez Mus, es va reunir amb l'alcaldessa de Paiporta, María Isabel Albalat Asensi, per intentar solucionar el problema. Mentrestant, els paiportins continuen abocant el que va quedar de les seues cases.