Consells per a l’alumnat que s’examina de les PAU: confiar en si mateixos i preguntar tots els dubtes

El professorat recorda que sempre estan de la part dels estudiants: “no busquem triturar-los”

Una estudiant es presenta a les proves de les PAU / À Punt NTC

Molts estudiants són un sac de nervis en les hores prèvies de les proves d’accés a la universitat, que comencen este dimarts. Per poder controlar-los, el professorat que acompanya els alumnes i que també s’encarrega de corregir els exàmens, vol transmetre un missatge de seguretat i confiança. 

Jesús Sevilla és professor d’Història de la Filosofia en l’IES Sanchis Guarner de Silla. És una de les novetats d'enguany perquè la matèria torna a la graella de les assignatures obligatòries, que es pot triar entre Història d’Espanya. També permeten que s’examinen de totes dos. 

En el seu tribunal 190 alumnes han optat per la Filosofia, mentre que 160 ho han fet per la Història d'Espanya. I deixa clar que els professors estan, sempre, de la part de l’estudiantat. “Els mateixos professors que formen part del tribunal són professors de segon de batxillerat. No busquem triturar-los. En tot l’any han estat assolint els continguts i van sobrats”, assegura. 

Davant de la pregunta si cal accelerar a última hora per arribar a la meta, insisteix en el fet que són exàmens molt globals: “És com preparar-se per a una final de la Champions. No pots deixar d’entrenar les dos últimes setmanes, però no són els mateixos entrenaments que has portat durant tota la temporada”. 

Jesús dona tres consells per a l’alumnat: que confien en les seues possibilitats, que pregunten davant de qualsevol dubte i, finalment, que tinguen present que els esperen les vacances.  

També et pot interessar

stats