Els alfarbins voten en una consulta no vinculant sobre la preferència del topònim: 'Alfarb' o 'Alfarp'

La forma valenciana acaba en be i la castellana, amb què s'ha conegut tradicionalment, ho fa en pe

La pronunciació del nom d'Alfarb és la mateixa, s'escriga com s'escriga / À Punt NTC

Des d'este dilluns i fins divendres, alfarbins i alfarbines poden participar en una consulta ciutadana no vinculant sobre la preferència del topònim: Alfarb o Alfarp. Hi poden participar totes les persones empadronades al municipi abans del 30 de novembre que tinguen més de setze anys. Divendres es coneixerà el resultat.

Esta localitat de la Ribera Alta ha tret les urnes perquè el veïnat expresse amb quina forma s'identifica més: si la forma valenciana, que acaba en be, o la castellana, acabada en pe, amb què s'ha conegut tradicionalment. La votació ha sigut impulsada per l'alcalde, el socialista Raúl Mínguez. À Punt ha intentat parlar amb el primer edil, sense èxit.

La consulta arriba després que la nomenclatura canviara la legislatura passada, seguint la normativa de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). La presidenta, Verònica Cantó, ja va explicar que "el gentilici del poble és alfarbí o alfarbina, el poble és Alfarb". Àngela Ortiz, regidora d'Iniciativa pel Poble - Compromís, s'ha pronunciat també en esta línia: "Hem de seguir les normes i la legislació que marque l'Estatut".

En tot cas, la pronunciació del nom, s'escriga com s'escriga, és la mateixa.

També et pot interessar

stats