'Alfarb' o 'Alfarp'? L'Ajuntament proposa un referèndum per triar la terminació del nom del poble

La controvèrsia ha arribat tan lluny que inclús ha portat a arrancar i a tornar a posar la B en els cartells en diverses ocasions

El veïnat d'Alfarb decidirà si vol que el nom del municipi s'escriga amb 'b' o amb 'p' / À Punt NTC

La pronunciació del nom d'Alfarb (Ribera Alta) és la mateixa, s'escriga com s'escriga, però això no ha llevat una gran controvèrsia al poble entre els partidaris de l'antiga terminació amb P i la nova amb B, que l'Ajuntament va aprovar ara fa un any.

La controvèrsia ha arribat tan lluny que inclús ha portat a arrancar i a tornar a posar la B en cartells i senyals en diverses ocasions. Gerard Juanes, estudiós de la toponímia del poble, ha assegurat que la terminació correcta és la nova. En canvi, una altra veïna ha afirmat que ella s'ha criat amb la P i que, per tant, aquesta seria més correcta. Entre aquests dos bàndols, altres veïns opinen que és una tonteria i s'està armant una guerra sense trellat.

El nou alcalde ha aconseguit que el govern l'autoritze a fer un referèndum perquè el veïnat decidisca, encara que la consulta pot quedar en no res, perquè l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ja ha emés un informe vinculant, on han triat oficialment la B. Verònica Cantó, presidenta de l'AVL, ha sigut clara: "Són alfarbins; per tant, Alfarb és amb B".

També et pot interessar

stats