Agricultura comença a soltar mosquits tigre esterilitzats a Castelló i València

Des de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries se n'esterilitzen setze milions a la setmana

La Conselleria d'Agricultura estudia soltar milers d'exemplars mascles de mosquits tigre esterilitzats / À Punt NTC

La Conselleria d'Agricultura comença a soltar milers d'exemplars mascles de mosquits tigre esterilitzats, transportats en caixes que anirien als autobusos urbans i als camions de fem. La setmana passada es va fer al parc de Ribalta de Castelló de la Plana, on la plaga és un calvari per a la població, i esta està previst fer-ho als jardins de Vivers de València.

L'objectiu és fer esta acció durant tot l'estiu, des d'ara fins a octubre, i millorar l'efectivitat de les campanyes contra este insecte, que ja és una autèntica plaga en la gran majoria de poblacions valencianes. D'esta manera, s'expandirien per tota la ciutat. Des de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries se n'esterilitzen setze milions a la setmana. El pas següent que s'estudia ara és augmentar la dispersió.

El regidor de Sanitat ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a previndre la proliferació del mosquit tigre. Entre altres, evitar acumulació d'aigua en plats de cossiols i en qualsevol altre recipient redueix la supervivència dels ous del mosquit, que poden aguantar fins a un any.

El mosquit tigre, entre altres perills, pot transmetre malalties com el dengue. En quatre anys, s'han detectat uns quaranta casos a la Comunitat Valenciana, tots importats de països externs d'Amèrica, Àfrica i Àsia.

Això sí, tots amb els símptomes més lleus. Això no impedeix que calga no abaixar la guàrdia davant un hipotètic cas a les nostres terres. El mosquit tigre vola ja en huit de cada deu municipis valencians i entre tots està el fet de poder combatre'l.

També et pot interessar

stats