Agricultura inicia actuacions contra el mosquit tigre a València, Castelló, Torrent, Paterna i Sagunt

Εs fa una cria massiva de mascles de mosquit tigre que, després de ser esterilitzats mitjançant irradiació, s'alliberen sobre la superfície; se n'introduiran més de 2.000 per hectàrea i setmana

Mosquit tigre
Mosquit tigre / GVA

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca inicia actuacions per a reduir la presència del mosquit tigre (Aedes albopictus) en zones verdes dels municipis de València, Castelló, Torrent, Paterna i Sagunt. Es farà amb la tècnica de l'insecte estèril.

Este mètode consisteix a criar massivament insectes de la mateixa espècie a combatre que, després de ser esterilitzats mitjançant irradiació, són alliberats a les superfícies afectades.

D'esta manera, s'aconsegueix controlar la població del mosquit tigre: se'n redueix el nivell de tal manera que les molèsties que provoquen i les possibilitats de transmissió de malalties minven.

S'han triat estes cinc localitats per la grandària i densitat de població. S'uneixen a altres en les quals es du a terme esta iniciativa des del 2016, com Polinyà del Xúquer, Albalat de la Ribera, Betxí, la Vilavella, Riola, Benicull i les zones residencials de la Vallesa i la Canyada (Paterna).

En estes zones s'alliberen més de 2.000 mascles per hectàrea i setmana. Esta acció es complementa amb activitats de conscienciació i informació a la ciutadania, revisió de possibles llocs de posta i control dels embornals on pot proliferar l'espècie. Actualment, la capacitat de producció dels centres de la Conselleria ascendeix a 500.000 mascles estèrils per setmana.

A la Comunitat Valenciana, l'àrea tractada ha passat de 45 hectàrees a 177 en quatre anys. Ara per ara, la superfície monitorada de març a novembre (tots dos inclosos) és de 310 hectàrees.

També et pot interessar

stats