Guerra contra el mosquit tigre: Torrent prova amb la solta de mascles esterilitzats

Quan els insectes modificats s'emparellen amb les femelles els ous no són fecundats i s'aconsegueix interrompre el cicle de reproducció

Un mosquit tigre en una imatge d'arxiu
Un mosquit tigre en una imatge d'arxiu / À Punt

L'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb Grup Tragsa com a empresa pública col·laboradora de la Conselleria d'Agricultura, posarà en marxa esta setmana la campanya contra el mosquit tigre per a previndre'n la proliferació i controlar la població al municipi, segons ha informat el consistori en un comunicat. La mesura se suma a la col·locació de paranys per a femelles i la fumigació de jardins i altres zones.

El principal avantatge d'este mètode, que consisteix en la solta de mosquits mascles esterilitzats, és que estos exemplars no piquen i s'alimenten de plantes. Quan els mascles s'emparellen amb les femelles, els ous que estes ponen no són fecundats, la qual cosa interromp el cicle de reproducció del mosquit i contribueix a la disminució de l'espècie.

El programa del mosquit tigre esterilitzat s'iniciarà en un primer moment en quatre zones de Torrent, que s'espera poder ampliar en els pròxims mesos.

El regidor de Sanitat, Santiago Calatayud, ha explicat que l'esterilització de mosquits és una tècnica "molt eficaç" que ja s'ha utilitzat amb èxit en altres ciutats. "Esta tècnica ens permetrà reduir la població de mosquits de manera significativa i evitar molèsties als veïns de Torrent", ha afirmat.

A més d'esta mesura, s'intensificaran les labors de control de mosquits a les zones més propenses a la proliferació de l'insecte, com parcs, jardins i zones humides. S'instal·laran paranys al Vedat, Calicanto i els disseminats, i es faran tractaments de desinsectació en l'entorn urbà.

El regidor de Sanitat ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a previndre la proliferació del mosquit tigre. Calatayud ha demanat als veïns que eliminen de les seues cases i jardins qualsevol recipient que puga acumular aigua, ja que són els llocs on el mosquit tigre deposita els ous.

També et pot interessar

stats