La plaga de mosquits: un calvari per a la població del litoral de Castelló

Les fortes pluges de fa un mes i les altes temperatures donen les condicions ideals perquè les plagues pervisquen. Demanen ajuda a la Diputació de Castelló per a frenar la greu afecció de mosquits tigre

Imatge d'arxiu d'un mosquit / À Punt NTC

Les pluges de les últimes setmanes i aquesta tardor amb altes temperatures han sigut la combinació perfecta perquè els mosquits tigre hagen allargat l'estiu. Les zones pròximes a les marjals i els aiguamolls són les més afectades per les plagues, que encara poden allargar-se setmanes. Al litoral mediterrani està fent molta calor i l'aigua continua estancada després de les pluges de setembre. Novament, un combinat immillorable per a la reproducció de milions de mosquits de marjal. Álvaro Lis, coordinador tècnic del Servei de Control de Mosquits de la Diputació de Castelló diu que aquests factors “acompanyen molt perquè els cicles biològics dels mosquits siguen cada vegada més actius”.

Al PAI Sant Gregori de Borriana s'ubica un dels focus més importants, amb milions d'adults àvids de sang. Com que són capaços de volar fins a quinze quilòmetres, el Grau i la ciutat de Castelló els tenen molt prop. Lis explica que estan trobant moltes basses amb mosquit comú “però sobretot el que estem veient és un repunt del mosquit tigre”.

Recentment, els responsables de la ciutat esportiva del Vila-real CF han demanat ajuda a la Diputació de Castelló per a frenar la greu afecció de mosquits tigre que estan causant problemes durant els entrenaments. Mosquits comuns, de marjal i tigres seran durant les pròximes setmanes un calvari per a la població.

També et pot interessar

stats