Víctor Santana, investigador del CEAM, sobre l’incendi de Vall d’Ebo: “La zona cremada de matollar s’està recuperant bastant bé”

Per a Jordi Ribot, membre de Pego Viu: “Com a mínim caldrà esperar una vintena d’anys perquè estiga tot regenerat”

L'incendi va cremar 13.100 hectàrees en un perímetre de huitanta quilòmetres que es va estendre per la Marina Alta i el Comtat / À Punt NTC

Un any després de l’incendi de la Vall d’Ebo, l’investigador del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani, Víctor Santana, considera que “la zona de matollar, amb espècies amb la capacitat de rebrotar, s’està recuperant bastant bé”. Aquesta zona suposa més de la meitat de la superfície cremada, i per a l’investigador, “ja està assolint eixe 30% de cobertura a partir de la qual els processos d’erosió comencen a mitigar-se”. 

Santana, no obstant això, insisteix en el fet que encara és prompte per determinar quina serà la resposta de la natura, especialment en la zona de pinar. 

Per la seua part, Jordi Ribot, de l’associació Pego Viu, explica que hi ha pins cremats que no han rebrotat. “A l'arbustiu, suposem que en un parell d’anys podríem tindre ja zones bastant regenerades. Respecte al tipus fruiter i altres arbres més grans, seria estimativament en uns 10 o 15 anys quan podríem tindre ja una massa important”.

També et pot interessar

stats