Vesprada de tempestes en punts de muntanya, amb més de 70 l/m² a Bocairent

L’Aemet ha activat l'avís groc per a dijous amb tempestes fortes en punts del litoral que podrien superar els 40 l/m² en una hora

Tempesta a Benimassot, al Comtat / Adrià Cano

En un dia en què la Comunitat Valenciana es recupera de les fortes tempestes registrades en diferents punts del territori, les pluges, encara que locals, no cessen. Aquest dimecres a la vesprada, en punts de muntanya han registrat fortes descàrregues. S'han acumulat més de 70 l/m² a Bocairent (Vall d’Albaida), i més de 50 l/m² a Fageca i Villena (Comtat).

Per a dijous les tempestes més fortes es podrien donar de matí i en punts del litoral de la província de València i la zona nord d’Alacant. L'Aemet ha activat l'avís groc per precipitacions que podrien deixar més de 40 l/m² en una hora i que podrien anar acompanyades de pedra. L'alerta s'activarà a la matinada i es preveu que concloga a les 15:00 hores del dijous, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Es preveu que demà en el litoral es produïsquen ruixats i tempestes aïllades, sense descartar que siguen localment fortes a l'interior a la vesprada, i a l'interior ruixats ocasionalment amb tempesta que remetran al final del dia. Les temperatures no variaran i el vent serà de l'est i nord-est, de fluix a moderat en el litoral i fluix a l'interior.

El divendres, l'avís groc estarà actiu des de les 00:00 hores fins a les 18:00 hores i s'esperen 30 l/m² en una hora, que puntualment podrien superar els 40 l/m², i arribar a 60 en dotze hores. El pronòstic per al divendres és de cel molt nuvolós o cobert amb ruixats i tempestes localment fortes, especialment en el litoral, temperatures mínimes sense canvis i màximes en descens, i vent fluix variable, predominant la component aquest a la vesprada.

També et pot interessar

stats