Borriana pateix les pitjors conseqüències del temporal, amb col·legis tancats, vies tallades i arbres caiguts

El municipi demanarà la declaració de zona catastròfica pels greus danys del temporal

Conseqüències del temporal a Borriana
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de setembre 2023 - 13:31 Actualitzat: 13 de setembre 2023 - 21:28

Borriana ha sigut el municipi que ha patit les pitjors conseqüències del temporal d'ahir, amb col·legis tancats, vies tallades i arbres caiguts. Des de primera hora del matí s'han représ les actuacions d'adequació i neteja en les zones afectades pel temporal, amb la finalitat de garantir la seguretat i la tornada a la normalitat al més prompte possible, segons ha informat l'Ajuntament en xarxes socials.

Així, estan tancats els CEIP Francesc Roca i Alcaide, Col·legi Illes Columbretes i Villa Fátima a causa dels desperfectes per les pluges i per raons de seguretat. Així mateix, segueixen tallats el camí Ecce Homo, el camí de la Cosa -un carril-, Grup Branchadell-Ferrocarril, l'avinguda Vila-real i la carretera Sagrada Família. El temporal també ha fet necessari tancar el cementeri municipal fins a un nou avís, excepte per a serveis funeraris, per la retirada d'arbres caiguts i neteja general. A més, ha quedat tancada la piscina municipal Daniel Vidal Fuster per tasques de neteja.

Després de celebrar una reunió per avaluar els danys causats per l’esclafit, el consistori ha acordat sol·licitar a la Generalitat la declaració de zona catastròfica. L'alcalde, Jorge Monferrer, ha destacat la coordinació d'efectius i operaris i la rapidesa de les actuacions, que "van permetre recuperar pràcticament la normalitat en el municipi en el transcurs de dues hores".

El Consorci Provincial de Bombers ha realitzat en tota la província més de 60 serveis, dels quals el 80% corresponen a Borriana, encara que també s'han vist afectats altres municipis com Nules, les Alqueries o la Villavella. La major part de serveis corresponen a retirada d'arbres caiguts, antenes o volades de teulades. En aquests moments, els bombers continuen amb alguns serveis pendents.

El municipi de Borriana va registrar 30,2 l/m² quadrat per l'estació meteorològica municipal en la vesprada d'ahir, dels quals 27,4 l/m² van caure en tan sols deu minuts, aconseguint una intensitat torrencial al seu pas pel municipi. Unes fortes precipitacions que es van unir a ratxes de vent que van aconseguir els 109,4 quilòmetres/hora cap a les 17.40 hores, segons ha informat el consistori en un comunicat. Aquesta situació de meteorologia adversa va provocar que l'accés a la localitat pràcticament fora intransitable per alguns moments en el transcurs de la vesprada, quedant tancats diversos accessos com la carretera Vila-real, Almassora i Nules que posteriorment van ser oberts a excepció de l'accés de la carretera Vila-real.

A causa de les fortes precipitacions i ratxes de vent s'han realitzat actuacions en diverses zones del municipi, entre les quals destaquen la retirada d'arbratge en el Pla, la inundació de baixos i garatges, alguns danys estructurals en la zona del polígon industrial, i en l'avinguda Cardenal Tarancón també es van retirar més de mitja dotzena de xiprers que impedien la circulació, de la mateixa manera que en el camí d'Onda, encara que en aquest punt obstruïen el pas per als vianants.

Quant als edificis públics que han patit danys per les ratxes de vent, es troben la Casa de la Cultura, les vidrieres amb un alt valor històric del mercat municipal, danys en la tercera planta de l'edifici de l'ajuntament, així com altres desperfectes importants en el Teatre Payà i la Llar Fallera. El cementeri s'ha tancat després de la caiguda de nombrosos arbres i només oferirà serveis funeraris generals.

També et pot interessar

stats