La venda de tests d’antígens a les farmàcies, pendent d'aprovar-se aquesta setmana

Les farmacèutiques reclamen que els positius detectats amb aquestes proves sense recepta queden reflectits en el Sistema Nacional de Salut

Com realitzar un test d¡antígens a casa?
Un model de test antígens que es pot utilitzar a casa / À Punt NTC
19 de juliol 2021 - 06:30

Aquest dimarts 20 de juliol s’espera que el Consell de Ministres aprove definitivament la venda en farmàcies dels tests d’antígens sense prescripció mèdica, una mesura que s’hauria d’haver aprovat en l’anterior reunió de l'executiu, però que va caure de l'orde del dia a l’últim moment.

Les companyies farmacèutiques esperen amb expectació aquesta decisió, però reclamen més implicació des de les administracions perquè els positius que es detecten amb aquests tests queden reflectits en el Sistema Nacional de Salut i es puga fer un rastreig real. En aquest sentit, el director dels serveis tècnics del Consell de Farmacèutiques, Antonio Blanes, ha oferit la col·laboració de les farmacèutiques a les autoritats en la detecció i comunicació dels positius per a controlar els contagis.

Amb aquesta mesura, la població general podrà realitzar-se les proves a un preu reduït que no superaria els 10 euros, amb una fiabilitat d'un 90% i sense la intervenció de cap professional sanitari, com ja passa amb el test de detecció del VIH o la glucèmia, la prova de fertilitat o els embarassos. 

Reduir la pressió als hospitals

Les farmacèutiques calculen que aquesta mesura permetrà descarregar molt la pressió sobre el Sistema Nacional de Salut, que acumula una incidència de 537 casos en catorze dies, segons les últimes dades. El ministeri ha notificat 129.098 nous contagis entre els dies 12 i 16 de juliol, sobretot entre els joves de 12 a 29 anys. 

A la Comunitat Valenciana els contagis s’han disparat un 42% en una setmana, amb un increment de les infeccions que s'ha reflectit en l'ocupació de llits als hospitals, que ha crescut fins a 432 persones ingressades, 59 d'elles a les UCI.

També et pot interessar

stats