Els contagis es disparen un 42% en una setmana

La Comunitat Valenciana registra per quart dia consecutiu més de 2.000 positius

Personal sanitari realitza un PCR
Personal sanitari realitza una prova PCR / Salas (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dissabte 2.678 contagis confirmats per prova PCR o a través de tests d’antígens des de l'última actualització de dades. Aquesta setmana s’han sumat un total de 14.472 casos, cosa que suposa un increment del 42,3% respecte dels set dies anteriors, quan se'n notificaren 10.150. 

En aquesta línia, la pressió hospitalària ha augmentat vora un 50% en una setmana al País Valencià, i actualment hi ha 432 persones hospitalitzades, 59 de les quals a les unitats de cures intensives. 

Pel que fa a les zones més afectades, la pandèmia s'escampa sense fre per la costa i amb cada nova actualització de dades municipals els registres pugen. Des de Vinaròs fins a Santa Pola, tots els municipis del litoral, excepte Cabanes, Xilxes, la Llosa, Guardamar de la Safor, l'Alfàs del Pi, Finestrat i Elx, estan ja en risc extrem. 

Davant aquesta situació epidemiològica, amb una incidència acumulada en augment, la Generalitat decidirà la setmana que ve si amplia, retalla o modifica les actuals mesures restrictives per tal de combatre la Covid-19. 

Pel que fa a la campanya de vacunació, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha avançat l'administració de la vacuna als joves de 20 a 29 anys i ha anunciat l'inici de l'operació repesca per a persones de diferents grups d'edat que, per diversos motius, no es van vacunar quan les van citar.

Les dosis de compensació per a les comunitats que han vacunat persones desplaçades, anunciades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat, arribaran a l’agost i al setembre a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats