La franja de joves de 20 a 29 anys començarà a ser citada a patir de dilluns

Puig ha anunciat també l'inici de l'Operació Repesca per a 125.000 persones de diferents grups d'edat que, per diversos motius, no es van vacunar quan les van citar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig / GVA

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública avança el procés de vacunació entre els joves de 20 a 29 anys i començarà a citar-los la setmana vinent. Així ho ha anunciat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha detallat que la immunització en aquesta franja d'edat s'iniciarà als departaments de salut que estan més avançats en la campanya i que a partir del 26 de juliol es generalitzarà en tots.

Aquest dilluns, a més, les conselleries de Sanitat i Educació mantindran una primera reunió per a planificar la vacunació dels joves de 12 a 18 anys. Està previst que es dissenye el calendari de la vacunació per a l'alumnat que han de tornar als instituts a partir de setembre.

Puig també ha anunciat l'inici de l'Operació Repesca per a persones de diferents grups d'edat que, per diversos motius, no es van vacunar quan les van citar. Així, es donarà l'oportunitat de vacunar-se a 125.000 persones de 40 a 59 anys sense immunitzar, que rebran la vacuna monodosi de Janssen i una altra per a les no vacunades de 60 a 69 anys, que rebran el vaccí d'AstraZeneca.

El president ha demanat als joves de menys de 30 anys, el grup d'edat més afectat ara pel coronavirus, i a la resta de la població la màxima prudència fins que s'arribe a la immunitat de grup. Aquest objectiu, ha emfasitzat Puig, està cada dia més prop, ja que el 65% de la població valenciana ja ha rebut una dosi i el 53% la pauta completa d'immunització contra la Covid-19.

La Unió de Consumidors i el Consell Valencià de la Joventut celebren l’avançament de la vacunació 

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ha celebrat l'avançament de la vacunació del tram d'edat de 20 a 29 anys, una decisió "molt positiva", i ha demanat al Consell que intensifique les campanyes de conscienciació de la població "sense que s'assenyalen responsables" d'aquesta nova onada de contagis.

El secretari de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, ha insistit en la necessitat de "continuar incidint en els sectors de població que, per determinades circumstàncies, sobretot per costums d'oci adquirits, han relaxat més els seus costums” i ha considerat igualment “molt important” l’Operació Repesca. 

També la presidenta Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Cristina Martínez, ha aplaudit l'avançament de la vacunació del tram d'edat entre 20 i 29 anys anunciada aquest dissabte i ha considerat una "prioritat" la immunització d'aquest col·lectiu, malgrat el "missatge de criminalització" de la població jove. Ha expressat el seu desig que la vacunació arribe "com més prompte millor" a aquest segment atés l'augment de casos de Covid-19. "Volem vacunar-nos", ha reclamat.

També et pot interessar

stats