Les dosis de compensació per haver vacunat persones desplaçades arribaran a l’agost i acceleraran la vacunació

La Comunitat Valenciana ha vacunat unes 100.000 persones desplaçades d’altres autonomies 

Una cua de persones en una sala del centre de vacunació massiva, instal·lat en la Fira de Cornellà (Barcelona)
Una cua de persones en una sala del centre de vacunació massiva instal·lat a la fira de Cornellà (Barcelona) / Marta Pérez (Efe)

Les dosis de compensació per a les comunitats que han vacunat persones desplaçades, anunciades aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat, arribaran a l’agost i al setembre, segons ha detallat aquest dijous la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

La responsable del departament ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després d’assistir a la presentació dels programes d’innovació oberta del Districte Digital d’Alacant. Barceló ha especificat que les dosis que arriben seran de Moderna, després que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, haja avançat que arribaran 913.000 dosis setmanals d’aquesta farmacèutica a l’agost i fins a 1,2 milions setmanals al setembre.

La consellera ha celebrat aquesta compensació de vacunes i ha remarcat que no es tracta que altres autonomies en tinguen menys, sinó d’equilibrar el dèficit patit perquè la Comunitat Valenciana té una població més jove i perquè ha hagut de vacunar gent desplaçada d’altres autonomies (unes 100.000 persones).

En aquest sentit, ha explicat que el fet que la vacunació s’haja iniciat pels grups de més edat ha provocat que en un principi s’enviaren menys dosis a les autonomies amb població més jove, com la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats