El veïnat presenta la petició per a declarar ZAS les places d'Hondures i del Cedre

Les associacions obrin la via administrativa com a pas previ a reclamar davant la justícia la reducció de locals de restauració i horaris per a minimitzar l'impacte acústic

Hondures i Ciutat Jardí recorreran a la via judicial per acabar amb els problemes de soroll
Veïnat dels barris d'Hondures i Ciutat Jardí es manifesten contra el botellot i la contaminació acústica que pateixen

Les associacions de veïns i veïnes dels barris d'Hondures i Ciutat Jardí de València s'han unit per a demanar a l'Ajuntament de València que declare les places d'Hondures i del Cedre i els voltants com a Zona Acústicament Saturada (ZAS) davant la "gran concentració de locals i terrasses" que acaben generant botellots i uns nivells de sorolls que els impedeixen el descans. En un comunicat difós aquest dimecres firmat per les dues entitats, informen que ja han presentat davant el consistori la reclamació per la via administrativa. 

Aquesta petició, adverteixen, és el "pas previ" que fan abans de portar la reclamació als tribunals de justícia si el govern local no ofereix solucions per a revertir el problema que pateixen. "Sol·licitem que s'adopten les mesures necessàries per a minimitzar l'impacte acústic" generat pels establiments de restauració, assenyalen. 

"Els nostres barris pateixen una excessiva contaminació acústica fins a altes hores de la matinada, causada per la gran concentració de locals i terrasses (pubs, kebabs, bars, discoteques, etc.), amb el consegüent menyscapte del dret al descans i a la salut del veïnat i deterioració ambiental dels barris", denuncien les associacions. "Una situació que ni les nombroses denúncies dels veïns i actuacions de la policia han pogut pal·liar, tal com es demostra des de fa ja algun temps en els mesuraments dels dos sonòmetres instal·lats pel mateix Ajuntament", lamenten. 

Critiquen també en l'escrit l'actitud que, asseguren, ha manifestat la corporació municipal encapçalada per Joan Ribó en els últims mesos. "No atenen cap de les nostres peticions, eviten entrar en el fons del problema, que [...] té origen en la massificació de locals i terrasses. L'Ajuntament ha convertit els nostres barris en polígons d'oci, on no es pot dormir", es queixen. 

Davant d'aquesta situació, i després de mesos de reivindicacions en el carrer i diverses reunions amb l'Administració local que consideren infructuoses, demanen la declaració ZAS en dues àrees. La zona d'Hondures compresa entre els carrers del Serpis, la plaça de l'Actor Enrique Rambal, l'avinguda de Blasco Ibáñez i el carrer de Ramón Llull, d'una banda; i la zona de la plaça del Cedre compresa entre els carrers Just i Pastor, Manuel Candela, avinguda de Blasco Ibáñez i Músic Ginés, de l'altra. 

El reconeixement administratiu com a zona ZAS atorga mesures protectores que permetria controlar el soroll en aquest àmbit d'actuació. Algunes de les mesures que proposen les associacions veïnals en les dues àrees afectades són la limitació dels horaris d'obertura de locals d'oci i restauració i també en les terrasses, endurir els llindars d'emissió de sorolls o restringir les llicències per als establiments a la zona de manera que hi haja un màxim de locals permesos. 

També et pot interessar

stats