Hondures i Ciutat Jardí recorreran a la via judicial per acabar amb els problemes de soroll

Farts que l’Ajuntament no atenga les seues demandes per a declarar els barris ZAS, aquest dijous han tornat a eixir al carrer

Hondures i Ciutat Jardí recorreran a la via judicial per acabar amb els problemes de soroll / À Punt NTC
Carme Domingo @carme
Cristina Català
11 de novembre 2021 - 22:21

Aquest dijous les associacions veïnals dels barris d’Hondures i Ciutat Jardí (València) han tornat a eixir al carrer per a protestar contra el soroll que els impedeix dormir.

Després de demanar a l’Ajuntament de forma reiterada la declaració de zona acústicament saturada, han decidit recórrer a la via judicial per a garantir –diuen– el seu dret al descans.

El soroll que causa el botellot, i també la saturació de terrasses de bars i locals, fa anys que genera molèsties al veïnat a l’hora de dormir, però en els últims mesos s’ha tornat insuportable. 

Reconeixen que la situació ha millorat lleugerament per la modificació de l’ordenança municipal que ha recuperat l’espai habitual de les terrasses ampliat durant la pandèmia, però consideren que només és una tireta per a tapar una ferida sagnant.

Han demanat reiteradament la declaració de zona acústicament saturada, que implicaria paralitzar noves llicències de bars, restaurants i locals d’oci, i la reducció d’horaris, però, fins ara, no els han fet gens de cas. Per això –asseguren– estan disposats a acudir als tribunals.

També et pot interessar

stats