El veïnat desallotjat per l’incendi de Montitxelvo torna a casa

Aquest dissabte també s’han desconfinat Potries i la Font d’en Carròs

A Terrateig la destrossa del foc és pitjor que la que van patir a causa d’un altre incendi l’any 2012

Al llarg d’aquest dissabte els municipis afectats per les restriccions arran del gran incendi forestal de Montitxelvo han anat recuperant la normalitat. Primer, els que estaven confinats a casa; després, els que van ser evacuats. El que han trobat en tornar a casa és un paisatge trist i desolador.

A les deu del matí s'ha alçat el confinament de les vora 5.000 persones residents a les poblacions de Potries i la Font d'en Carròs. Més de 24 hores tancats a casa per tal d'evitar respirar la densa boira de fum que havia engolit les poblacions de la conca del riu Serpis. A Potries, és la segona volta en quinze dies, l'anterior a causa de l’incendi d'una fàbrica de productes químics.

El veïnat d'ambdós municipis ha pogut tornar als seus quefers diaris, però s'ha demanat a la població evitar fer senderisme o turisme de muntanya.

A primera hora de la vesprada, els veïns de Terrateig i Castellonet de la Conquesta han pogut tornar a casa. En el cas de Terrateig, la destrossa del foc és pitjor que la que van patir a causa d’un altre incendi l’any 2012. Dels veïns de Castellonet de la Conquesta, un dels primers a arribar-hi, ha sigut el retor. 

També et pot interessar

stats