Controlat l'incendi en una indústria química de Potries que ha obligat a confinar el veïnat

Fins a deu equips de bombers han treballat durant la matinada de divendres per a controlar la virulència de les flames

Gran columna de fum per l'incendi d'una empresa química de Potries / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'octubre 2023 - 21:37 Actualitzat: 27 d'octubre 2023 - 08:20

Fins a nou dotacions de bombers de Gandia, Oliva, Alzira, Ontinyent i Catarroja treballen en l’extinció d’un incendi declarat aquest dijous a les 20:30 hores en Citrosol, una fàbrica de productes químics que comercialitza, entre altres, productes per als magatzems de cítrics i altres fruites, ubicada entre el poble de Potries i el riu Serpis, a la Safor. Segons ha declarat la tinenta d’alcaldia i portaveu de l’Ajuntament de Potries, Estela Sanchis, per a À Punt Notícies, “L’incendi continua ben actiu, tot i que fa una bona estona que no se senten explosions”. Això es deu al fet que el foc ha passat a un altre edifici on no hi ha productes químics i, per tant, no hi ha deflagracions, “però continua cremant”, afirma. Ara mateix la prioritat dels bombers és controlar l’incendi com més prompte millor i per a això estan utilitzant tota l’aigua possible, indica Sanchis. De fet, han obert les séquies, que estan agafant l’aigua de l’assut.

Poc abans, l’alcalde del municipi, Sergi Vidal, havia explicat a À Punt Notícies que l’incendi és d’unes dimensions molt grans. Segons ha contat Vidal, "el poble ha començat a omplir-se de fum i ens hem adonat que, presumptament, ha explotat un reactor del recinte de l’antiga La Lejía, un recinte on hi ha ubicades dues empreses de productes químics.”

El Centre de Coordinació d'Emergències ha rebut l'avís aquesta nit i el Consorci Provincial de Bombers de València ha establit l'evacuació de dos edificis pròxims a la zona de l'incendi i el confinament preventiu de tota la població. "Hem de tancar finestres i portes, perquè pot ser perillós respirar l’aire del carrer", ha indicat l'alcalde. A més, "l'Ajuntament ha habilitat dos edificis municipals per allotjar les persones que han hagut d'abandonar sa casa". Pel que fa al dispositiu d'extinció, hi treballen nou dotacions, tres unitats de comandament i un vehicle per a subministrar aire per a reomplir els equips de respiració dels bombers.

Emergències de la Generalitat ha activat la Situació O del Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV). A més, la Guàrdia Civil ha tallat alguns trams de la CV-680. La DGT ha enviat un avís per pols negra a causa del fum "en ambdós sentits" de la circulació. Segons fonts veïnals, una forta olor s'estén pels municipis dels voltants, que estan a alguns quilòmetres de distància. De fet, en alguns d'ells com ara Piles, els ajuntaments estan recomanant tancar les finestres a causa de la toxicitat del fum.

Per la seua part, Sanitat ha mobilitzat un Suport Vital Bàsic (SVB) preventiu a la localitat propera de Beniarjó.

També et pot interessar

stats