El veïnat d’Alfafar que es va enfrontar a la Sareb denuncia amenaces per part d’okupes

Els nouvinguts afirmen haver comprat els habitatges per 3.000 euros i l’Ajuntament ha demanat una solució residencial a conselleria

Els veïns que varen denunciar la Sareb per assetjament immobiliari es queixen ara de problemes d'okupació / À Punt NTC

Els veïns que van interposar la primera denúncia contra la Sareb per assetjament immobiliari denuncien ara la venda de claus de les vivendes buides de l'immoble per 3.000 euros. Des de dissabte els okupes ja han entrat en dos pisos i aquest dimarts l'Ajuntament d'Alfafar demanarà a la Conselleria de Vivenda una solució habitacional urgent.

Als dos pisos ocupats, pany canviat i sense resposta, mentre que els veïns asseguren que les persones que ara hi viuen els han dit que han pagat 3.000 euros per la clau. A més, denuncien dos episodis d'amenaces, inseguretat i por a l'efecte crida.

Gorgui Diop, testimoni de les amenaces dels okupes, assegura que els va veure amb un descaragolador gran intimidant una veïna. Miguel Mora, que viu des de fa set anys a la finca, afirma que conviuen en una situació “de molta inseguretat” perquè hi habiten gent major i xiquets.

Es dona la circumstància que alguns veïns han interposat la primera denúncia per assetjament immobiliari contra la Sareb, i demanen que actue i pose portes als okupes.

Ana Dolores Talaya, veïna des de fa setze anys, es queixa que ningú “s’ha molestat en vindre a tirar-los, i a mi el dia menys pensat poden vindre i fer-me al carrer”.

El veïnat demana que als pisos que no disposen d’una porta blindada antiokupes els en posen una, “perquè això és un no viure”.

Quan la Sareb denuncie l'ocupació, ho tramitaran els jutjats de Catarroja i costarà, com a mínim, uns quants mesos. Mentrestant, els servicis socials de l'Ajuntament d'Alfafar es reuneixen aquest dimarts per a demanar urgentment a la Conselleria d'Habitatge una solució habitacional perquè els okupes puguen abandonar els pisos i tinguen on anar.

També et pot interessar

stats