El veïnat del Campello demana que es retire la posidònia de la platja de l’Almadrava

Asseguren que són conscients del paper protector del litoral d’aquesta planta, però demanen poder banyar-se

El veïnat del Campello demana que es retire la posidònia de l’Almadrava / À Punt NTC

El veïnat de la platja de l'Almadrava del Campello demanen a l'Ajuntament d’aquest municipi de l'Alacantí que condicione la zona per a poder accedir sense riscos i prendre el bany. 

Aquest dilluns mig centenar de persones s'han concentrat a les portes de la Casa de la Cultura i han reivindicat el condicionament de la platja de l'Almadrava del Campello a la qual no és possible accedir per la gran quantitat de posidònia que ha tret la mar.

Els últims temporals marítims han deixat la zona de bany pràcticament sense arena, amb muntanyes de plantes aquàtiques i amb brutícia i mosquits, cosa que fa impossible fins i tot prendre el sol, denuncien. 

Per això, volen que l'Ajuntament actue com en les altres platges del municipi i les habilite per al bany, retirant la posidònia, ara que arriba l'estiu i que les temperatures estan sent especialment elevades per a aquesta època de l’any. 

La seua portaveu, Remedios Perea, assegura en À Punt que saben perfectament que la posidònia ajuda a protegir el litoral de la regressió i que no estan en contra que es mantinga durant l’hivern, però que la platja –on va molta gent major i famílies amb criatures– ara mateix és inaccessible. “Demanem poder-nos banyar”, afig.

La zona està plena d'urbanitzacions en les quals resideixen entre 4.000 i 5.000 persones. L’Ajuntament s’ha compromés a deixar la platja en condicions durant la primera setmana de juny.

També et pot interessar

stats