El veïnat afectat per l’incendi de Campanar demana ajudes per al lloguer i un seguiment cas per cas

L'Ajuntament de València s'ha compromés, este dimarts en una reunió, a estudiar les peticions

José Antonio i Alexandra, dos dels afectats per l'incendi de Campanar / À Punt NTC

L'Associació de Residents Damnificats per l'Incendi de Campanar s'ha reunit este dimarts amb la Regidoria de Recursos Tècnics i Humans de l'Ajuntament de València per a buscar fórmules d'ajuda a les persones que viuen provisionalment a l'edifici municipal de Safranar, que haurien de deixar en un mes. El veïnat afectat demana ajudes per al lloguer i un seguiment cas per cas. En acabar la reunió, el consistori s'ha compromés a estudiar les peticions. 

Els afectats pel foc reclamen una solució abans que s'esgote el termini que els ha donat l’Ajuntament de València i hagen de deixar les 92 vivendes cedides. Lamenten que s’estan trobant amb autèntiques dificultats a l'hora de trobar un lloc on poder viure. És el cas d’Alexandra, a qui se li va cremar tota la documentació la nit de l'incendi. Té passaport belarús i diu que el seu país no li permet renovar-lo. “Per a poder identificar-te només serveix el passaport. No es poden usar ni fotocòpies ni les fotografies, i d'ací a set mesos se'ns acabarà el permís de residència”, lamenta. 

Amb dos xiquets menuts, la pujada del preu del lloguer i la situació de persona estrangera diu que és molt complicat. “No ens podem permetre un lloguer de 1.500 o 1.800 euros. A més, tot el que havíem comprat, totes les nostres coses, s’han cremat en l’incendi”, assegura. 

José Antonio Enríquez, àlies Totoño, de 76 anys, vivia des del 2018 a l'edifici de Campanar amb un preu de lloguer ajustat. Ara diu que no pot permetre-se'n un al preu que està el mercat. “No tinc pensió, la de la meua dona és ínfima, no tinc treball. És la primera vegada en la vida que estic en una situació de necessitat”, explica. 

De moment, porten dos mesos dels tres que provisionalment l'Ajuntament els va oferir per a quedar-se mentre busquen on poder continuar la seua vida. 

També et pot interessar

stats