Els primers informes tècnics apunten que l'edifici de Campanar es podrà rehabilitar

Els propietaris explicaran este dimecres el resultat de l'informe de l'asseguradora sobre el cas

Així es veu l'edifici de Campanar, 60 dies després / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 d'abril 2024 - 16:34 Actualitzat: 23 d'abril 2024 - 07:00

Han passat seixanta dies de l'incendi de l'edifici de Campanar que va acabar amb la vida de deu persones. Quan es compleixen els dos mesos la pregunta és: tombar o rehabilitar l'edifici? Els propietaris volen, per damunt de tot, rehabilitar. "Esta és la nostra llar. Són les nostres cases i lluitem per això", han manifestat. Però hi ha dubtes, sobretot en relació amb la temperatura a què van arribar en alguns pisos, convertits en forns. I els primers informes tècnics apunten que l'edifici de Campanar es podrà rehabilitar. En tot cas, els propietaris explicaran este dimecres el resultat de l'informe de l'asseguradora.

En cosa d'uns dies els propietaris tindran la resposta. De moment, l'edifici i la rodalia encarasón un degoteig de tècnics i pèrits, que revisen l'estructura o recullen elements que s'han salvat de les flames. Este dilluns ha sigut el torn dels empleats de la companyia elèctrica que donava llum a l'edifici, que han arreplegat els comptadors que es van salvar de les flames, sobretot de l'entrada principal, perquè estan intactes i es poden reutilitzar.

Al seu torn, de dins ixen tècnics de manteniment de la finca, que venen de revisar la seguretat de l'edifici, que d'ací a uns quants dies rebrà noves visites. Alguns dels antics veïns ha oferit la seua ajuda. És el cas d'Emilio Verdejo, president de l'Aproicam, l'associació de propietaris afectats, que posarà la seua maquinària de fontaneria al servei dels tècnics.

De moment, només poden continuar esperant els resultats, per a poder somiar la nova construcció, on tenen clar el material que mai més s'haurà d'utilitzar. Volen un nou model, sense plaques i tot ceràmic.

Afectats de l'incendi de Campanar es reuneixen en silenci davant l'edifici 

Desenes de persones s'ha concentrat este dilluns de vesprada davant les restes de l'edifici per a recordar les deu víctimes mortals i tot el que les flames van devorar fa just dos mesos. Amb ciris i entre abraçades i gestos afectuosos de retrobament, els afectats, entre els qui hi havia víctimes, familiars i amics, han guardat un minut de silenci.

L’acte de record havia sigut convocat per Ardic, l'Associació Residents Damnificats Incendi de Campanar, de la qual formen part tant propietaris com inquilins en el moment del sinistre. Una hora abans s'ha concentrat una altra quinzena de persones per a recordar també el tràgic incendi, en esta ocasió, convocades per Aproicam, l'Associació de Propietaris Afectats Incendi Campanar.

També et pot interessar

stats