Els valencians podran comunicar a Sanitat quan se’n van de vacances, per a rebre la vacuna

La conselleria habilitarà un sistema perquè la ciutadania puga comunicar en línia quan partiran de vacances per a quadrar la vacunació

La vacunació serà compatible amb les vacances / À Punt NTC

Els valencians que hagen de vacunar-se aquest estiu contra el coronavirus, atenent el calendari de vacunació oficial, podran comunicar a la Conselleria de Sanitat, a partir del 15 de juliol, el període en què s’absentaran per vacances amb l’objectiu que se’ls puga administrar la vacuna quan tornen la residència habitual. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera de Sanitat, Ana Barceló. 

Així mateix, i pel que fa a la campanya de vacunació a mig termini, les comunitats autònomes i el ministeri estudiaran com administrar les dosis als estudiants Erasmus, aquells que se’n van a un país estranger, o venen, a estudiar durant un temps, a través d’un programa universitari internacional. 

“Hem de vore com ho fem, si arribem a un acord amb els països d’acollida de l'estudiantat i el vacunen al país de destinació i a la inversa, nosaltres ho faríem amb l'estudiantat que ve ací”, aclaria Ana Barceló. L’assumpte es plantejarà en la comissió de salut pública. 

La titular de Sanitat també ha explicat que la Comunitat Valenciana exigirà al ministeri una compensació de dosis addicionals per a contrarestar les que s’han inoculat a  les persones que viuen temporalment al nostre territori, és a dir, aquelles desplaçades d’altres comunitats autònomes o de països de la Unió Europea, i a les quals també se’ls ha administrat la vacuna al nostre territori. 

Barceló ha xifrat en 100.000 les vacunes que ja s’han administrat a aquest col·lectiu. “A nosaltres el que ens interessa és que els desplaçats que estiguen a la Comunitat Valenciana estiguen protegits”, ha advertit la consellera. No obstant això, ha destacat la necessitat de rebre dosis addicionals per a poder vacunar, tant la població valenciana com la desplaçada temporalment. 

Quant a la vacunació dels pròxims col·lectius que es vacunaran, els tres grups compresos entre els 39 i els 12 anys, que començaran a rebre les dosis en ple període estival, la Conselleria de Sanitat habilitarà un sistema en línia, a partir del 15 de juliol, perquè puguen indicar quan “no estarà” al domicili habitual per a adaptar així la seua vacunació. 

Així mateix, i respecte a l’obligatorietat de dur mascaretes, la responsable de la sanitat valenciana ha indicat que aquest dimecres la Comunitat Valenciana plantejarà en el Consell Interterritorial, on estan present la resta d’autonomies i el ministeri, “una flexibilització de la llei” que regula l’ús de les mascaretes encaminada a fer que deixe de ser obligatòria en platges i espais naturals. La Generalitat advoca perquè, per ara, la mascareta continue sent obligatòria a la via pública i ha descartat establir una data perquè deixe de ser-ho als carrers. 

També et pot interessar

stats